Transferdagboek 16/10: Celina, Fábregas en Lukaku

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 16/10: Celina, Fábregas en Lukaku

Borussia Dortmund houdt de verrichtingen van Bersant Celina in de gaten. De twintigjarige aanvaller van Manchester City speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Twente en maakt veel indruk. Overigens heeft de tweevoudig international van Kosovo nog een verbintenis tot de zomer van 2020 in Engeland, maar Duitse media melden dat Dortmund zich desondanks kansrijk acht in de strijd om Celina.

Tottenham Hotspur overweegt zijn Belgische enclave uit te breiden, meldt The Sun. De club uit Noord-Londen heeft zijn pijlen gericht op Jordan Lukaku. De 22-jarige linksback speelt pas sinds afgelopen zomer voor Lazio, maar kwam daar pas vier officiële wedstrijden in actie. Het jongere broertje van Everton-spits Romelu Lukaku is in beeld als vervanger van Ben Davies, die in de belangstelling van Chelsea staat. Tottenham heeft met Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen al drie Belgen onder contract staan.

De kans dat Joe Hart de Serie A inruilt voor de Premier League is nog net iets groter. De 29-jarige doelman staat nog tot medio 2019 onder contract bij Manchester City, dat hem dit seizoen verhuurt aan Torino. Door de komst van Claudio Bravo was Hart overbodig geworden bij The Citizens. Everton en Sunderland zouden de 66-voudig international echter graag willen contracteren. Mocht de doelman naar Everton vertrekken, dan moet hij daar de concurrentiestrijd aangaan met Maarten Stekelenburg. Die vertolkte zaterdag de hoofdrol op bezoek bij City (1-1) door twee strafschoppen te keren.

Vincenzo Montella ontkende vorige week dat AC Milan in de markt is voor Cesc Fábregas, die genoemd werd als mogelijke opvolger van de zwaar geblesseerde Riccardo Montolivo. Volgens de trainer van de Rossoneri voldoet de middenvelder van Chelsea niet aan het gewenste profiel. Maar volgens verschillende Engelse en Italiaanse media waren Milan-directeuren Marco Fassone en Massimiliano Mirabelli zaterdag wel in Londen aanwezig om de onderhandelingen te openen. Fábregas kan dit seizoen onder manager Antonio Conte zelden rekenen op een basisplaats bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.