Transferdagboek 14/10: Isco, Carrasco en Memphis

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 14/10: Isco, Carrasco en Memphis

Tottenham Hotspur onderneemt volgens ESPN in de winter een nieuwe poging om Isco over te nemen van Real Madrid. Afgelopen zomer kwam een transfer van de spelmaker naar Londen nooit verder dan het embryonale stadium. Dat had deels te maken met de houding van de Champions League-houder, die de Spanjaard niet van de hand wenste te doen. Isco zelf stond bij nader inzien ook niet te springen om een overgang, omdat hij voor zijn kans wilde gaan in Bernabéu. Misschien is het standpunt van de speler veranderd nu hij opnieuw geen vaste waarde is in het team van Zinedine Zidane.

Nu Memphis Depay het ook in zijn tweede seizoen bij Manchester United moeilijk heeft, neemt de serie clubs die de aanvaller al dan niet tijdelijk over willen nemen razendsnel toe. Het Duitse dagblad Bild bericht dat VfL Wolfsburg een van de kapers op de kust is. De Volkswagenclub presteert dit seizoen zeer matig en vooral het gebrek aan creativiteit is de technische leiding een doorn in het oog.

José Mourinho zou met de gedachte spelen om Héctor Herrera in januari te lokken naar Old Trafford. De 26-jarige Mexicaanse middenvelder verdedigt sinds medio 2013 de kleuren van FC Porto en lijkt toe te zijn aan een stapje hogerop. Enkele Portugese media melden dat de eerste informele besprekingen tussen vertegenwoordigers van United en Herrera reeds zijn gevoerd.

United is ook bezig min of meer overbodige spelers te lozen. Zo wordt geleurd met Matteo Darmian, die in 2015 werd binnengehaald door Louis van Gaal, maar onder Mourinho niet onomstreden is. Volgens de krant Leggo heeft het Internazionale van Frank de Boer een bod van één miljoen euro uitgebracht om de 26-jarige Darmian in de winterstop voor de duur van zes maanden te huren. In de zomer van 2017 moet de Italiaan dan permanent de overstap maken naar Milaan.

Manchester United heeft de kinderen van Zlatan Ibrahimovic gestrikt.
Manchester United heeft de kinderen van Zlatan Ibrahimovic gestrikt.

Ondertussen is United ook met de toekomst bezig. The Sun meldt dat The Red Devils zich hebben versterkt met de zonen van Zlatan Ibrahimovic. Zowel de tienjarige Max als de achtjarige Vincent maakt sinds kort deel uit van de jeugdopleiding van United. Daar komen ze onder anderen Kai Rooney (inderdaad, de 'zoon van') tegen.

João Cancelo is naar verluidt het belangrijkste doelwit van Barcelona in de komende transferperiode. De rechtsback heeft een doorlopend contract tot medio 2021 met Valencia en zal dus het nodige moeten kosten. Toch valt volgens El Mundo Deportivo niet uit te sluiten dat Barcelona een lucratief bod neerlegt. Trainer Luis Enrique wil per se de gemiddelde leeftijd van zijn selectie terugbrengen en met zijn 22 jaar kan Cancelo natuurlijk nog jaren mee.

Chelsea lijkt voorlopig te kunnen fluiten naar de komst van Yannick Carrasco. De Belgische aanvaller, die herhaaldelijk in verband werd gebracht met The Blues, voelt zich als een vis in het water bij Atlético Madrid. 'Mijn verbintenis loopt pas in 2020 af. Als ik het voor het zeggen heb, blijf ik hier zelfs nog langer', vertelt de Belgische aanvaller aan de krant Marca. De 23-jarige Carrasco speelt sinds 2015 voor Atlético, dat hem overnam van AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.