Transferdagboek 09/10: Chicharito, Fosu-Mensah en Turan

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 09/10: Chicharito, Fosu-Mensah en Turan

Timothy Fosu-Mensah is dicht bij het verlengen van zijn contract bij Manchester United. The Red Devils zouden de Nederlandse verdediger volgens The Sun na de interlandperiode willen belonen met een vijfjarig contract. De huidige verbintenis loopt volgende zomer af. Manager José Mourinho zou onder de indruk zijn van Fosu-Mensah, die naar verluidt dertigduizend euro per week gaat verdienen na het ondertekenen van zijn nieuwe contract.

De goede prestaties van Javier Hernández vallen ook in Spanje op. Volgens de krant AS hebben Sevilla en Valencia een oogje op de Mexicaanse aanvaller van Bayer Leverkusen, die dit seizoen vijf keer scoorde in eenzelfde aantal Bundesliga-wedstrijden. Sevilla en Valencia kunnen wel een afmaker gebruiken. Een struikelblok voor de komst van Hernández zou zijn gelimiteerde transfersom kunnen zijn. Die is 45 miljoen euro.

Arda Turan kon afgelopen seizoen rekenen op interesse vanuit China. Barcelona legde een uiterst lucratief bod van een onbekende club naast zich neer. ‘Een Chinese club bood vijftig miljoen euro op me, maar Barcelona ging daar niet op in’, aldus Turan in gesprek met Beyaz TV. ‘Ik word gezien als iemand voor de lange termijn.’ De Turkse international is met vijf treffers in tien duels uitstekend begonnen aan dit seizoen.

De ernst van de blessure van Arek Milik is nog niet bevestigd of tal van spitsen worden gelinkt aan Napoli. Onder anderen de namen van Emmanuel Adebayor, Dimitar Berbatov, Marouane Chamakh en Kevin Kuranyi zijn in Italiaanse media al gevallen in verband met de Serie A-club. De overeenkomst tussen deze aanvallers? Ze hebben allemaal momenteel geen club en zijn daardoor per direct aan te trekken.

Chelsea houdt de verrichtingen van Felipe Anderson in de gaten. De 23-jarige Braziliaan won afgelopen zomer een gouden medaille op de Olympische Spelen, maar bij zijn club Lazio heeft hij het lastig. Trainer Simone Inzaghi experimenteert met een 3-5-2-formatie en dat gaat Anderson minder goed af. Manchester United was in de zomer in gesprek met Lazio over de vleugelspeler, maar kwam er uiteindelijk niet uit. Anderson ligt nog tot medio 2020 vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.