Transferdagboek 06/10: Bonucci, Isco, Koulibaly, Vidal

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 06/10: Bonucci, Isco, Koulibaly, Vidal

Na de 37,5 miljoen euro die Chelsea afgelopen zomer aan de terugkeer van David Luiz spendeerde, lijkt de Londense club weer diep in de buidel te tasten voor een centrale verdediger. The Daily Telegraph meldt dat eigenaar Roman Abramovich een bod van 68 miljoen voorbereidt op Leonardo Bonucci. Werkgever Juventus blijft erbij dat de Italiaanse verdediger niet te koop is, maar wellicht brengt een zak geld uit Londen verandering in de zaak. Voor 68 miljoen zou Bonucci de duurste centrale verdediger ooit worden.

Giuseppe Marotta hoopt in de toekomst meer grote namen naar Juventus te halen. De directeur van de Italiaanse club zou Isco hoog op zijn lijstje hebben staan. Tuttosport meldt dat de middenvelder, die niet verzekerd is van een basisplaats bij Real Madrid, een aanbod kan verwachten van De Oude Dame. Marotta is ook gecharmeerd van ploeggenoot Luka Modric en Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic. Hun komst lijkt onwaarschijnlijk, aangezien hun clubs een nieuw contract klaar hebben liggen.

Chelsea deed in de zomer ook een bod op Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Aurelio De Laurentiis, de eigenaar van de club, sloeg de aanbieding af. Later verlengde de Senegalees zijn contract tot medio 2021. Volgens zaakwaarnemer Bruno Satin zou Koulibaly wel eens de rest van zijn carrière in Napels kunnen spelen. 'Hij voelt zich goed in de stad, de mensen houden van hem en de relatie met zijn ploeggenoten is goed. Hij zou zijn hele leven hier kunnen spelen. Je weet het nooit in het voetbal', aldus Satin tegen de radiozender Radio CRC.

Barcelona probeert een oplossing te vinden voor Aleix Vidal. De rechtsback is op een zijspoor beland bij de Spaanse topclub en Valencia zou een uitweg kunnen zijn voor de 27-jarige vleugelspeler. Volgens Radio Valencia zijn de twee clubs in gesprek over de ruil van Vidal met rechtsachter João Cancelo. Technisch directeur Roberto Fernández van Barcelona bekeek de 22-jarige Portugees. Afgelopen zomer kocht de Catalaanse club al André Gomes en Paco Alcácer van Valencia.

De situatie van Vidal bij Barcelona zorgt voor een conflict bij de club. Dat meldt de Spaanse krant Sport. Trainer Luis Enrique heeft de rechtsback niet meer nodig, maar de clubleiding wil Vidal niet zomaar laten gaan. De Spanjaard werd in 2015 voor tien miljoen euro overgenomen van Sevilla. Barcelona wil geen verlies lijden op de enkelvoudig international van Spanje. Fernández hoopt Vidal in de winterstop te slijten, maar zal dus wel een hoog bod eisen van geïnteresseerde clubs.

Arsenal zou al een jaar op de tribune zitten voor André Silva. Manager Arsène Wenger is geïnteresseerd in de aanvaller van FC Porto sinds hij in 2015 uitkwam op het WK Onder-20. Silva kent dit seizoen een uitstekende start in de competitie met vijf treffers in zeven wedstrijden. De twintigjarige Portugees staat te boek als een groot talent. Een nadeel voor Arsenal is dat Silva zijn contract in augustus verlengde tot halverwege 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.