Transferdagboek 04/10: Fabregas, Griezmann, De Sciglio

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 04/10: Fabregas, Griezmann, De Sciglio

Chelsea-manager Antonio Conte laat er geen gras over groeien. De Italiaanse oefenmeester wil volgens de Spaanse krant Sport in de winterse transferperiode vier spelers uit de Primera División halen. Keeper Sergio Rico en middenvelder Steven N'Zonzi van Sevilla staan op zijn lijstje. Ook rechtsback João Cancelo van Valencia en Atlético Madrid-aanvaller Antoine Griezmann kunnen rekenen op interesse van Chelsea.

Chelsea laat Cesc Fabregas mogelijk naar Italië vertrekken. Calciomercato meldt dat AC Milan de Spaanse middenvelder graag wil overnemen. De 29-jarige Fabregas is op een zijspoor beland in Londen onder manager Antonio Conte, die zijn middenvelder in de zomer nog bij Chelsea hield. The Blues namen Fabregas in 2014 voor 33 miljoen euro over van Barcelona.

Er is wel een eis van Chelsea als AC Milan Fabregas wil halen. De Londenaren willen in ruil voor de Spanjaard Mattia De Sciglio overnemen. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Milan en is een vaste waarde in het elftal van trainer Vincenza Montella. Conte werkte in zijn tijd als bondscoach van Italië samen met De Sciglio.

AC Milan lijkt een verrassende poging te wagen om Diego Godín aan te trekken. De Milanezen hopen de Uruguayaanse verdediger los te weken na zes jaar bij Atlético Madrid. Godín ligt echter nog vast tot medio 2019 bij de Spaanse topclub. El Mundo Deportivo meldt dat Milan in januari een bod van dertig miljoen euro wil doen op de dertigjarige verdediger.

Aanvoerder Gabi van Atlético Madrid gaat binnenkort zijn contract verlengen. De huidige verbintenis van de Spanjaard loopt komende zomer af. 'Er is een akkoord bereikt om Gabi bij de club te houden', zegt voorzitter Enrique Cerezo van de club bij het Spaanse radiozender El Larguero. Gabi is een echte jongen van de club. De inmiddels 33-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Atlético, waar hij ook doorbrak. Na periodes bij Getafe en Real Zaragoza keerde Gabi in 2011 terug.

Arsenal gaat proberen om Héctor Bellerin langer aan zich te binden. De Spaanse rechtsback kan rekenen op interesse van tal van Europese topclubs, maar zijn werkgever hoopt hem juist te behouden. The Daily Mirror meldt dat Arsenal het contract van de 21-jarige verdediger, dat loopt tot halverwege 2019, met twee jaar wil verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.