Transferdagboek 02/10: Fonte, Lloris, Bilic en Gerrard

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 02/10: Fonte, Lloris, Bilic en Gerrard

Volgens diverse Engelse media staat het in de sterren geschreven dat José Fonte in de winter alsnog de overstap maakt naar Manchester United. Tijdens de voorbije transferperiode bleef de 32-jarige Portugese verdediger nog behouden voor Southampton, maar United-manager José Mourinho is naar verluidt over drie maanden van plan een nieuwe poging te wagen. The Red Devils zouden Fonte voor ruim tien miljoen euro over kunnen nemen. Wel moet Mourinho van de clubleiding eerst een verdediger verkopen, om 'ruimte te scheppen' in de kleedkamer.

Wellicht is Matteo Darmian een van de Manchester United-verdedigers die spoedig verkast. La Gazzetta dello Sport beweert dat het Internazionale van Frank de Boer zich gedurende de komende transferperiode wenst te versterken met de back van de Mancunians. De Italianen willen de 26-jarige Darmian eerst huren om hem later definitief over te nemen. United kocht Darmian in de zomer van 2015 van Torino.

De eerste bladeren vallen van de bomen, het veldritseizoen is begonnen én de eerste managers in de Premier League staan onder druk. Zaterdag meldden we in deze rubriek al dat Francesco Guidolin op de wip zit bij Swansea City en als we de Engelse krant The Daily Express mogen geloven moet ook West Ham United-manager Slaven Bilic vrezen voor zijn baan. De Londenaren kwamen in dit Premier League-seizoen slechts eenmaal tot winst en bivakkeren in de degradatiezone. Voormalig AS Roma-trainer Rudi Garcia zou al zijn benaderd.

Met grote stelligheid beweert The Sunday Mirror dat Hugo Lloris en Toby Alderweireld de volgende sterkhouders van Tottenham Hotspur worden die hun contract gaan verlengen. De verbintenis van doelman Lloris expireert in 2019, terwijl verdediger Alderweireld nu nog tot 2020 op de loonlijst van Spurs staat. In een eerder stadium zetten onder anderen Christian Eriksen, Dele Alli en Eric Dier hun handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Over contracten gesproken: dat van Steven Gerrard bij Los Angeles Galaxy loopt eind dit kalenderjaar af. De 36-jarige middenvelder speelt volgens Engelse kranten serieus met de gedachte om terug te keren naar de Premier League. 'Ik overweeg zeker om door te gaan. Of dat nu hier is of elders', zegt Gerrard in verschillende kranten. Liverpool-icoon Gerrard komt sinds halverwege 2015 uit voor Los Angeles Galaxy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.