Transferdagboek 28/09: Wenger, Aubameyang, Prandelli

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 28/09: Wenger, Aubameyang, Prandelli

De Engelse voetbalbond FA gaat opnieuw een poging wagen om Arsène Wenger als nieuwe bondscoach te strikken. Dat meldt The Daily Telegraph. De krant weet ook dat de FA Wenger in de zomer al polste als opvolger van Roy Hodgson na het EK in Frankrijk. De manager van Arsenal staat nog een jaar onder contract bij The Gunners en wilde die verbintenis niet verscheuren. Eigenaar Stan Kroenke van Arsenal hoopt nog steeds dat Wenger zijn aflopende contract verlengt.

Arsenal kan bijlange na niet voldoen aan de transfersom die Borussia Dortmund vraagt voor Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller wordt gevolgd door tal van clubs. Zijn club vraagt de hoofdprijs. Volgens de Spaanse krant El Confidencial bood Arsenal ongeveer zestig miljoen voor de Franse Gabonees. Dortmund zou honderd miljoen vragen voor de sterspeler.

Valencia is dicht bij het aantrekken van Cesare Prandelli als opvolger van de ontslagen Pako Ayestarán. Verschillende Spaanse media melden dat de onderhandelingen tussen de club en de Italiaanse trainer goed verlopen. Een deal is nog niet in zicht. De bij Villarreal vertrokken Marcelino was eerste keus van de hekkensluiter in La Liga, maar hij kreeg geen groen licht wegens reglementen van de Spaanse bond.

Manchester United houdt de verrichtingen van Gelson Martins in de gaten. Volgens de Engelse krant The Daily Star zaten scouts van de Engelse club op de tribune bij Sporting Lissabon om de 21-jarige vleugelspeler te bekijken. Martins brak vorig seizoen door bij de Portugese topclub. Hij speelde 29 wedstrijden.

Simone Zaza lijkt nog niet te kunnen aarden bij West Ham United. Het Italiaanse Mediaset meldt dat AC Milan de spits uit zijn lijden zou willen verlossen. West Ham huurt Zaza van Juventus en zou hem na een bepaald aantal wedstrijden definitief moeten overnemen. Daar ziet de Premier League-club niets in. Als Zaza blijft sukkelen, wil West Ham het huurcontract voortijdig opzeggen. AC Milan kan hem dan in de winter overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.