Transferdagboek 24/09: Mourinho, Vertonghen en Brozovic

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 24/09: Mourinho, Vertonghen en Brozovic

Chelsea zou Marcelo Brozovic in de winterstop willen bevrijden uit zijn benarde situatie bij Internazionale. De 23-jarige middenvelder hoeft onder Frank de Boer niet op veel speeltijd te rekenen, reden waarom volgens Italiaanse media zijn zaakwaarnemer om de haverklap wordt benaderd door geïnteresseerde clubs. Vooral de belangstelling van Chelsea lijkt concreet. Brozovic' contract in Milaan expireert in 2019.

José Mourinho claimt in het nu al veelgeciteerde boek José Mourinho: Up Close and Personal dat Real Madrid hem in de zomer van 2015 benaderde om de ontslagen Carlo Ancelotti op te volgen. De Portugees bleef Chelsea echter trouw, al deed voorzitter Florentino Pérez hem het voorstel om spelers als Pepe, Iker Casillas en Sergio Ramos – met wie Mourinho tijdens zijn eerste Real-periode overhoop lag – te lozen. Real ontkent overigens de flirt met de Special One.

Volgens enkele Italiaanse media en Engelse tabloids vlast AC Milan in januari, wanneer clubs weer spelers aan mogen trekken, op de komst van Memphis Depay. De buitenspeler is onder Manchester United-manager José Mourinho allerminst een vaste waarde. Calciomercato bericht dat AC Milan Memphis eerst een halfjaar wil huren om te kijken wat voor vlees ze in de kuip heeft. Daarna kan de aanvaller definitief worden ingelijfd.

Liefst zeven spelers hebben deze maand een nieuw contract getekend met Tottenham Hotspur. De kans is levensgroot dat Jan Vertonghen de volgende speler wordt die zijn toekomst verbindt aan de Londenaren. 'Ik zal geen namen noemen, maar er is binnenkort nieuws te verwachten. Ja, het gaat over een centrumverdediger die zijn contract gaat verlengen', aldus Spurs-manager Mauricio Pochettino tijdens een persconferentie. 'Als alle spelers hebben verlengd, gaan we met de voorzitter en mij om tafel, haha.' De 29-jarige Vertonghen staat nu nog tot halverwege 2018 op de loonlijst van Tottenham Hotspur.

Cesc Fàbregas hekelt de berichtgeving dat hij afgelopen zomer op het punt zou hebben gestaan om Chelsea te verruilen voor AC Milan of Real Madrid. Naar eigen zeggen is en was de 29-jarige middenvelder met maar één ding bezig: uitblinken bij Chelsea. 'Er is links en rechts naar me geïnformeerd, maar ik heb geen moment overwogen om te vertrekken.' Fàbregas moet dit seizoen met een reserverol genoegen nemen, al hoopt hij dat zijn twee goals in de League Cup-wedstrijd tegen Leicester City van dinsdag manager Antonio Conte van gedachten doen veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.