Transferdagboek 18/09: Rashford, Brozovic en Schweinsteiger

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 18/09: Rashford, Brozovic en Schweinsteiger

Marcus Rashford tekende in mei nog een sterk verbeterd contract bij Manchester United, maar daarmee is de koek nog niet op voor de achttienjarige aanvaller. Engelse kranten melden namelijk dat United de jongeling op korte termijn nog een betere verbintenis gaat voorschotelen, waarmee hij met Renato Sanches (Bayern München) de bestbetaalde tiener van Europa zou worden. Rashford toonde zondag nog maar eens zijn waarde voor United, door in het duel met Watford de gelijkmaker te maken. Desondanks ging United met 3-1 ten onder in de Londense voorstad.

We blijven nog even bij Manchester United. De club deed in augustus tevergeefse pogingen om Bastian Schweinsteiger te lozen en wil nog altijd graag van de Duitse veteraan af. Zo graag, dat de club volgens The Daily Mail bereid is mee te werken aan een contractontbinding. De 32-jarige middenvelder kwam onder José Mourinho nog geen enkele keer in actie.

Chelsea wil zich in januari verdedigend versterken en denkt daarvoor aan Ben Davies van Tottenham Hotspur. The Blues zijn niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten bij Davies uitgekomen. De club heeft namelijk een dreigend tekort aan homegrown-spelersen vreest daardoor binnenkort niet meer aan de regels van de Premier League te kunnen voldoen. Davies, die achterin op meerdere posities uit de voeten kan, zou 25 miljoen euro moeten kosten.

Marcelo Brozovic heeft het bij Internazionale aan de stok met trainer Frank de Boer, en staat direct al op de nominatie om te vertrekken. Juventus toonde afgelopen zomer al interesse in de middenvelder uit Kroatië en zou munt willen slaan uit zijn conflict met De Boer. De Oude Dame is van plan om Stephan Lichtsteiner, wiens rol beperkt is na de komst van Dani Alves, in ruil aan te bieden bij Inter. In Italiaanse media wordt Juventus overigens ook in verband gebracht met middenvelder Rodrigo Betancur (Boca Juniors).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.