Transferdagboek 14/09: Bale, Bacca, Moutinho en Pirlo

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 14/09: Bale, Bacca, Moutinho en Pirlo

Gareth Bale is naar verluidt met Real Madrid in onderhandeling over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de 27-jarige Welshman loopt pas medio 2019 af, maar volgens The Guardian wil Real er alles aan doen om te voorkomen dat Bale ook maar één seconde nadenkt over een transfer. Onder de huidige voorwaarden kan de linkspoot al rekenen op een weeksalaris van 350 duizend euro. Een van de belangrijke details wordt het bepalen van zijn gelimiteerde afkoopsom.

AC Milan-spits Carlos Bacca heeft gezegd dat hij graag herenigd wil worden met zijn oude trainer Unai Emery, die tegenwoordig trainer is bij Paris Saint-Germain. 'Hij is een coach die het beste uit mij haalde en diegene die mij het meeste vertrouwen heeft gegeven. Hij is een van de beste trainers in de wereld', aldus Bacca tegenover het Spaanse radiostation Cadena Ser. De Spaanse succescoach werkte eerder samen met de dertigjarige Colombiaan bij Sevilla tussen 2013 en 2015. De zaakwaarnemer van Bacca had deze zomer contact met PSG, maar de Franse topclub had geen plek voor een niet-Europese speler.

Manchester United-middenvelder Henrikh Mkhitaryan is volgens The Sun gefrustreerd omdat hij door manager José Mourinho op de rechterflank wordt gezet. De 27-jarige Armeniër, die deze zomer overkwam van Borussia Dortmund, wil het liefst op de positie van nummer tien spelen. Vorig seizoen was Mkhitaryan met elf goals en twintig assists in 31 competitieduels op die positie uiterst gevaarlijk voor Dortmund. De middenvelder stond zaterdag in de met 2-1 verloren stadsderby tegen Manchester City voor het eerst in de Premier League in de basis bij United. Een groot succes was dat echter niet en hij kreeg ook de nodige kritiek te verduren. Mourinho verving hem tijdens de rust voor Ander Herrera.

Andrea Pirlo heeft bevestigd dat Internazionale hem vorig seizoen in de winter probeerde te halen, maar de inmiddels 37-jarige middenvelder wilde liever bij New York City FC in de Verenigde Staten blijven. 'Ik heb niet gesproken met de toenmalig coach Roberto Mancini (inmiddels opgevolgd door Frank de Boer, red.), maar het management van Inter heeft wel navraag gedaan. Maar ik wilde hier blijven, omdat ik nu eenmaal de beslissing heb gemaakt om naar Amerika te gaan en terugkeren lijkt mij niet zo goed plan', zegt Pirlo tegenover Sky Sport Italia. De routinier speelt pas één seizoen bij New York City FC, dat hem vorig jaar zomer transfervrij overnam van Juventus.

João Moutinho, middenvelder van AS Monaco, zou in de zomer van 2012 heel dicht bij een transfer naar Tottenham Hotspur zijn geweest, volgens Sky Sports. De dertigjarige Portugees, die het met zijn huidige club in de Champions League woensdagavond opneemt tegen Spurs, zag de deal op het laatste moment afketsen omdat het papierwerk niet op tijd was ingediend. En dat terwijl FC Porto, de club waar Moutinho destijds speelde, en Tottenham het al eens waren over de transfersom van ruim 28 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.