Transferdagboek 15/09: Simeone, Neymar, De Vrij en Essien

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 15/09: Simeone, Neymar, De Vrij en Essien

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft zijn contract met twee jaar ingekort. De 46-jarige Argentijn had nog een verbintenis tot medio 2020, maar ligt nu vast tot medio 2018. Volgens AS is zijn salaris ook verhoogd. Simeone verloor afgelopen seizoen de Champions League-finale met Atlético van Real Madrid en dat leverde de nodige belangstelling voor hem. Onder andere Paris Saint-Germain en Internazionale werden genoemd als mogelijke werkgevers.

Barcelona-aanvaller Neymar (24) kon deze zomer naar Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk brak hij zijn contract open tot medio 2021. 'Over cijfers wil ik het niet hebben. Er zijn gesprekken geweest met andere clubs. Uiteindelijk heb ik besloten bij Barça te blijven, omdat ik me hier thuis voel en omdat ik heel blij ben met mijn teamgenoten en met mijn leven hier. Ik zie mezelf niet ergens anders spelen', zei de Braziliaanse sterspeler op een sponsorbijeenkomst.

Chelsea wil in januari opnieuw een poging wagen om Stefan de Vrij te halen van Lazio, volgens Calciomercato. De 24-jarige verdediger, die het hele vorige seizoen aan de kant stond met een knieblessure, was eind augustus dicht bij een overgang naar Chelsea. Het bod zou destijds zijn afgewezen door de Romeinen, maar de Londense club gaat het nu weer proberen. Manager Antonio Conte zag onlangs John Terry voor tien dagen uitvallen met een blessure en dus wil de Italiaanse coach deze winter versterkingen achterin.

Stefan de Vrij speelt nu nog in het shirt van Lazio.
Stefan de Vrij speelt nu nog in het shirt van Lazio.

Michael Essien is dicht bij een avontuur in Australië. De 33-jarige middenvelder zou volgens Herald Sun binnenkort tekenen bij Melbourne Victory, dat uitkomt in de hoogste Australische divisie. De Ghanees is transfervrij na zijn periode bij Panathinaikos, waar hij vorig seizoen twaalf competitieduels speelde. Essien stond tussen 2005 en 2014 onder contract bij Chelsea en maakte daar faam. Hij speelde 256 officiële duels voor de Londense club waarin hij 25 treffers maakte.

Cesc Fàbregas maakt in de winter de overstap van Chelsea naar AC Milan, volgens The Guardian. De 29-jarige Spanjaard zou op huurbasis gaan spelen voor de club uit Noord-Italië, die ook een optie tot koop heeft. De middenvelder is er zelf al uit met Milan. Onder Chelsea-manager Antonio Conte kwam Fàbregas dit seizoen pas 26 minuten in actie, terwijl hij de afgelopen twee seizoenen nog basisspeler was.

Zenit Sint-Petersburg heeft de wintertransfer van middenvelder Axel Witsel naar Juventus bevestigd. 'Zenit heeft geen intentie om zijn overeenkomst te verlengen. Witsel wil niet vertrekken voor het einde van zijn contract, maar inmiddels kregen we wel al een bod binnen', aldus de sportief directeur van de Russische club tegen ItaSportPress. De Belgische middenvelder zag deze zomer in de laatste uurtjes van Deadline Day zijn transfer naar Italië in het water vallen, omdat Zenit geen vervanger binnenhaalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.