Transferdagboek 21/09: Ramos, Drinkwater, Lewandowski

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 21/09: Ramos, Drinkwater, Lewandowski

Manchester United spendeerde in de zomer al 185 miljoen euro aan spelers en daar komen in januari mogelijk tientallen miljoenen bij. Calciomercato meldt dat manager José Mourinho in de winterstop een poging wil wagen om Sergio Ramos naar Manchester te halen. De club bereidt een bod voor van vijftig miljoen euro. Mourinho werkte tussen 2010 en 2013 bij Real Madrid al samen met de Spaanse verdediger, die nog tot medio 2020 vastligt bij De Koninklijke.

Ook op het middenveld hoopt United nog een speler aan te trekken. Volgens de Engelse krant The Sun hebben The Red Devils hun ogen gericht op Leicester City-middenvelder Danny Drinkwater. De 26-jarige Drinkwater doorliep de jeugdopleiding van United, maar maakte daar nooit zijn debuut. In 2012 kwam hij bij Leicester terecht, de club waarmee hij zaterdag om 13.30 uur op bezoek gaat bij United. Drinkwater verlengde in augustus zijn contract tot halverwege 2021.

Bayern München onderhandelt met spits Robert Lewandowski over een nieuw contract. Boulevardkrant Bild meldt dat de twee partijen al sinds februari in gesprek zijn. Bayern wil het contract met de Pool met twee jaar verlengen tot medio 2021. Lewandowski wordt dan een absolute topverdiener bij Der Rekordmeister, naast Thomas Müller.

Verbindt Robert Lewandowksi zijn toekomst aan Bayern München?
Verbindt Robert Lewandowksi zijn toekomst aan Bayern München?

Chelsea wilde afgelopen zomer van Álvaro Morata voor zeventig miljoen euro de duurste Spaanse voetballer aller tijden maken. Dat zegt de spits van Real Madrid tegen Bild. De Madrilenen haalden Morata terug van Juventus via een terugkoopclausule. Er werd gespeculeerd dat de club dat puur deed om hem met winst door te verkopen, maar Morata bleef juist.

Juventus krijgt stevige concurrentie in de strijd om middenvelder Franck Kessié van Atalanta, weet La Gazzetta dello Sport. Naast De Oude Dame volgen Arsenal, Chelsea, Manchester United en Manchester City de negentienjarige Ivoriaan. Juventus zou Kessié al in januari willen vastleggen voor tien miljoen euro om hem vervolgens weer te verhuren aan Atalanta.

Na elf seizoenen komt er mogelijk een einde aan het huwelijk tussen John Obi Mikel en Chelsea. Het contract van de Nigeriaanse middenvelder loopt komende zomer af. De 29-jarige Mikel bevestigt tegenover Sky Sports dat hij in januari gaat praten met andere clubs. 'Je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik ben hier elf jaar geweest, Chelsea is mijn thuis. Ik ga de beste keuze maken.'

Borussia Dortmund-uitblinker Pierre-Emerick Aubemeyang voerde in de zomer gesprekken met Paris Saint-Germain, maar een deal ging niet door. 'Niet omdat ik niet naar Parijs wil, maar omdat PSG het slecht aanpakte', zegt de aanvaller tegen de Franse radiozender RMC. PSG waagde de afgelopen jaren meerdere pogingen. 'Ik benadrukte dat het contact via mijn vader loopt, maar ze probeerden het meteen bij Dortmund. Daarmee gooiden ze de deur meteen dicht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.