Transferdagboek 23/09: Bonucci, Giggs, Bonaventura

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 23/09: Bonucci, Giggs, Bonaventura

Manchester City gaat in de winter een nieuwe poging wagen om Leonardo Bonucci over te nemen van Juventus. Dat meldt de Engelse krant The Sun. De Engelse club had in de zomer ook al interesse in de 29-jarige Italiaan. Manager Pep Guardiola is fan van Bonucci en nu Vincent Kompany blijft sukkelen met blessures, hoopt de Spanjaard hem naar City te halen.

Swansea City kijkt volgens The Sun alvast naar een opvolger van manager Francesco Guidolin. De Engelse krant meldt dat Ryan Giggs wordt gezien als een geschikte nieuwe trainer. De Welshman vertrok in de zomer als assistent bij Manchester United nadat manager José Mourinho werd aangesteld. Guidolin staat vijftiende in de Premier League met Swansea.

Mino Raiola is een struikelblok bij de contractverlenging van Giacomo Bonaventura bij AC Milan. Volgens Corriere dello Sport wil de zaakwaarnemer dat de 27-jarige middenvelder een hoger salaris maar geen langere verbintenis krijgt. De Italiaanse club biedt Bonaventura met twee miljoen euro per jaar een verdubbeling van zijn salaris aan, maar wil wel zijn tot medio 2019 doorlopende contract met twee jaar verlengen.

Chelsea en Paris Saint-Germain volgen Antonio Rudiger op de voet. Volgens het Italiaanse SportMediaset zijn beide clubs bereid om de vraagprijs van dertig miljoen euro neer te leggen voor de verdediger van AS Roma. De 23-jarige Duitser staat pas sinds afgelopen zomer onder contract in de Italiaanse hoofdstad. Vorig seizoen werd hij gehuurd van VfB Stuttgart.

Martin Cáceres is nog altijd clubloos na zijn vertrek bij Juventus, maar Cagliari zou hem een uitweg kunnen bieden. Volgens Calciomercato zoekt de Italiaanse promovendus versterking in de tot nu toe zwakke defensie. De 29-jarige Cáceres kan als transfervrij speler ook buiten de transferperiode worden aangetrokken. Cagliari kreeg al elf doelpunten tegen in de eerste vijf competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.