Transferdagboek 27/09: Chelsea, 'nieuwe Zlatan' en Wilshere

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 27/09: Chelsea, 'nieuwe Zlatan' en Wilshere

Na wittebroodsweken waarin er geen vuiltje aan de lucht was, draait het de afgelopen weken moeizaam bij Chelsea. Eigenaar Roman Abramovich, die niet meteen bekendstaat om zijn geduld, is volgens The Daily Telegraph bereid om in de winterstop het mes in de selectie te zetten als de prestaties niet snel verbeteren. Vooral spelers als Gary Cahill en Branislav Ivanovic zouden zich zorgen moeten maken. Chelsea ging afgelopen weekeinde kansloos met 3-0 onderuit tegen Arsenal.

De dagen van manager Francesco Guidolin bij Swansea City zouden zijn geteld. De eigenaren van de Premier League-club hebben volgens verschillende Engelse media al contact gezocht met Bob Bradley. De voormalig bondscoach van de Verenigde Staten fungeert momenteel als oefenmeester van Le Havre, een subtopper in de Franse Ligue 2. Na zes speelrondes bekleedt Swansea de zeventiende plaats in de Premier League.

Nu we het toch over trainers hebben: Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel zou in de smaak zijn gevallen bij Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. De Spaanse krant El País maakt daar melding van op de dag dat de Duitse en Spaanse topclub tegenover elkaar staan in de Champions League. Voorlopig heeft Real nog geen intentie om van trainer te wisselen. Zinedine Zidane presteert immers uitstekend, met als hoogtepunt de Champions League-winst afgelopen seizoen.

Real Madrid en diverse Premier League-clubs zouden achter de 'nieuwe Zlatan Ibrahimovic' aan zitten. Alexander Isak, want zo heet de zeventienjarige aanvaller om wie het gaat, komt momenteel nog uit voor het Zweedse AIK. De spits heeft volgens de Spaanse krant AS niet meteen enthousiast gereageerd op een toenadering van Real. De 1.90 meter lange Isak staat tot eind 2018 op de loonlijst van AIK.

Jack Wilshere maakt in dit prille seizoen het mooie weer bij AFC Bournemouth. Als het aan voorzitter Jeff Mostyn van de Premier League-club ligt, wordt de middenvelder in de zomer van 2017 definitief overgenomen van Arsenal. 'Volgens mij is alles mogelijk. Natuurlijk is Jack zelf aan zet', laat Mostyn optekenen in The Sun. 'Als Jack wil, moet vervolgens onze manager Eddie Howe proberen om eigenaar Maxim Demin te overtuigen om miljoenen uit te geven.' De afgelopen seizoenen, in dienst van Arsenal, werd Wilshere achtervolgd door het blessurespook.

De onderhandelingen tussen West Ham United en talent Reece Oxford zijn vastgelopen, zo bericht ESPN. De Londenaren proberen al maanden de in 2019 aflopende verbintenis van de zeventienjarige verdediger annex middenvelder open te breken en te verlengen. Onder meer Manchester City en Manchester United zouden Oxford graag in willen lijven. De Engelsman werd afgelopen seizoen bij zijn debuut in het Europa League-duel met FC Lusitanos de jongste speler ooit die minuten maakte namens West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.