Transferdagboek 25/09: Kessie, Bonucci, Balotelli en Sarr

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 25/09: Kessie, Bonucci, Balotelli en Sarr

Manchester City-manager Josep Guardiola wacht nog steeds op excuses van Yaya Touré's zaakwaarnemer Dimitri Seluk, die niet van plan is een knieval te maken voor de Spaanse coach. Daarom is de Ivoriaanse middenvelder in de wachtkamer gezet. Blijkbaar verwachten The Citizens niet dat er snel verandering in de situatie gaat komen. Inmiddels hebben ze hun licht opgestoken in Italië. Franck Kessie, The Next Yaya Touré, staat namelijk volgens Sunday Express bovenaan het verlanglijstje voor de winterse transferperiode.

De negentienjarige middenvelder van Atalanta Bergamo weet dat er meer interesse is in hem. Eco di Bergamo meldt dat ook Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Bayern München en Sevilla meer dan gemiddelde belangstelling hebben, terwijl ook Juventus en Internazionale Kessie met extra aandacht volgen.

Manchester City heeft ook concurrentie gekregen in de poging om Leonardo Bonucci van de Serie A naar de Premier League te halen. De verdediger van Juventus, die eerder een overstap naar Engeland van de hand wees, zou namelijk nu een telefoontje kunnen krijgen van zijn oud-coach Antonio Conte. De Italiaan wil volgens Calciomercato.it graag bij Chelsea de beschikking krijgen over Bonucci. Zeker nu Gary Cahill geen goede indruk maakt. Een transfersom van ruim vijftig miljoen is schijnbaar nodig om Juventus te verleiden de 29-jarige verdediger te laten gaan.

Mario Balotelli hult zich inmiddels in het shirt van Olympique Nice, maar afgelopen zomer werd hij in verband gebracht met een reeks van clubs. Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini erkent dat hij Super Mario graag had ingelijfd. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij een gouden jongen is. Maar de kosten waren voor Palermo te hoog. Ik kan me dergelijke uitgaven niet meer permitteren', zei Zamparini tegen Rai Sport.

Over Nice gesproken, de Franse club moet vrezen dat het maar kort kan genieten van Lamang Sarr. De zeventienjarige verdediger heeft in de zeven duels in de hoofdmacht zoveel indruk gemaakt dat de nodige clubs hem zien als versterking. Naast Internazionale heeft Paris Saint-Germain Sarr op de korrel. Volgens Foot-sur7 heeft technisch directeur Patrick Kluivert zelfs al contact gezocht met de leiding van Nice. PSG-trainer Unai Emery ziet in Sarr een opvolger van de vertrokken David Luiz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.