Transferdagboek 05/10: De Vrij, Aubameyang en Nainggolan

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 05/10: De Vrij, Aubameyang en Nainggolan

De goede prestaties van Stefan de Vrij beginnen meer en meer op te vallen. Om die reden hoopt Lazio het contract van de verdediger met drie jaar te verlengen tot medio 2021, meldt Il Messaggero. De ex-Feyenoorder kan daarbij rekenen op een forse salarisverhoging en bovendien zal er een vaste transfersom van 35 miljoen euro worden opgenomen in de verbintenis. Afgelopen zomer was Chelsea al concreet in de markt voor de Oranje-international.

Ook AS Roma is bezig om een sterkhouder langer te binden. Radja Nainggolan is volgens La Gazzetta dello Sport vrijwel rond met de club over een contract tot de zomer van 2021. Door te tekenen wordt Nainggolan met een jaarsalaris van vijf miljoen euro één van de bestbetaalde spelers van de Serie A. Momenteel verdient hij iets meer dan drie miljoen in Rome.

Daarmee is het nog niet gedaan met het contractnieuws in Italië, want Paulo Dybala heeft bevestigd dat hij op het punt staat om bij te tekenen bij Juventus. De spits kwam ruim een jaar geleden over van Palermo en heeft zich dusdanig bewezen dat de club het tijd vindt voor een salarisverhoging. Mogelijk heeft dat ook te maken met de geruchten dat Barcelona in de markt zou zijn voor de Argentijn. 'Maar die geruchten slaan nergens op. De transfermarkt is gesloten en ik ben bijna rond met Juventus over een nieuw contract', aldus Dybala.

Pierre-Emerick Aubameyang is ook dit seizoen weer een sensatie in de spits van Borussia Dortmund. Vorig seizoen was de 27-jarige goalgetter al goed voor 39 doelpunten verdeeld over alle competities en dat wekte de belangstelling van Europese topclubs. Zo toonde Manchester City belangstelling. 'Dat klopt, er is contact geweest. Mijn vader heeft met die club gesproken, maar het werd nooit concreet. Ook Real Madrid had belangstelling, maar dat was allemaal wat vager. Ik ben er dus nooit mee bezig geweest', aldus de international van Gabon tegenover Onze.

De strijd om Gelson Martins duurt voort. Nadat eerder Manchester United en Real Madrid al informeerden naar de vleugelspits van Sporting Lissabon, is volgens Record nu ook Barcelona serieus in de markt. Technisch directeur Ariedo Braida van Barça ontkent de belangstelling voor de 21-jarige aanvaller niet. 'Wat ik kan zeggen over Gelson Martins is dat we hem bekeken hebben. Dit is een jonge speler met heel veel talent en wij blijven hem dan ook in de gaten houden. Ik kan niet ontkennen dat hij bij ons in beeld is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.