Transferdagboek 08/10: Messi, 'Schweini' en Lichtsteiner

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 08/10: Messi, 'Schweini' en Lichtsteiner

Lionel Messi heeft een specifieke eis voor zijn nieuwe contract bij Barcelona. De Argentijnse sterspeler verlangt volgens de Spaanse krant Diario Gol een vertrekclausule in zijn nieuwe verbintenis. De huidige verbintenis loopt door tot medio 2018. Messi wil Barcelona kunnen verlaten wanneer de tijd daar volgens hem rijp voor is. De 29-jarige aanvaller heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit wil terugkeren naar Newell's Old Boys, de club die hij in zijn jeugd verliet voor Barcelona.

Bastian Schweinsteiger noemde Manchester United in augustus zijn laatste club in Europa. De 32-jarige middenvelder is op een zijspoor beland onder manager José Mourinho en aast op een vertrek. Een overgang naar de New York Red Bulls zit er niet in voor de Duitser, die aan de club uit de Major League Soccer werd gelinkt. 'Bastian is een geweldige speler met een grote carrière, maar er is geen sprake van dat hij bij ons in beeld is', aldus directeur Oliver Mintlaff van de Amerikaanse club.

Atlético Madrid hoopt Yannick Carrasco langer aan zich te binden. De 23-jarige aanvaller kwam in juli 2015 over van AS Monaco en tekende voor vijf jaar, maar de club uit Madrid wil de Belg gezien zijn goede prestaties langer vastleggen. Volgens de Spaanse krant AS gaat de club het gesprek met de zaakwaarnemer van Carrasco aan. Naast het verlengen van het contract wil Atlético de gelimiteerde transfersom verhogen.

Yannick Carrasco kan kiezen voor een langer verblijf bij Atlético Madrid.
Yannick Carrasco kan kiezen voor een langer verblijf bij Atlético Madrid.

Barcelona lijkt in Stephan Lichtsteiner een nieuwe rechtsback te hebben gevonden. Het contract van de verdediger van Juventus loopt volgende zomer af. Lichtsteiner was afgelopen zomer dicht bij een overgang naar Internazionale, maar Juventus zag het niet zitten om een Serie A-concurrent te versterken. El Mundo Deportivo meldt dat Barcelona de Zwitser op de radar heeft, omdat Aleix Vidal lijkt te vertrekken.

Martín Cáceres gaat mogelijk het Internazionale van Frank de Boer versterken. De Uruguayaan, die sinds zijn vertrek bij Juventus in de zomer zonder club zit, komt volgens La Gazzetta dello Sport op proef bij de club uit Milaan. De 29-jarige Cáceres, die op meerdere plekken in de defensie inzetbaar is, werd in de zomer aan tal van clubs gelinkt vanwege zijn transfervrije status.

Mario Mandzukic kan door Chinezen worden verlost van zijn reserverol bij Juventus. De Kroatische aanvaller, die deze week nog een hattrick maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo, moet het bij De Oude Dame doen met invalbeurten, terwijl topaankoop Gonzalo Higuaín de ene na de andere goal maakt. Volgens Mediaset staan clubs uit China in de rij om Mandzukic over te nemen. Onder andere Shandong Luneng, de club van Graziano Pellè, en Shanghai Shenhua hebben interesse.

Gaat Mario Mandzukic (rechts) vertrekken bij Juventus?
Gaat Mario Mandzukic (rechts) vertrekken bij Juventus?

Door de zware blessure van Riccardo Montolivo moet AC Milan in de winter op zoek naar een vervanger voor de 31-jarige middenvelder, die in het WK-kwalificatieduel met Spanje een knieblessure opliep. Volgens de Corriere dello Sport staan onder anderen Milan Badelj (Fiorentina), Leandro Paredes (AS Roma), Cesc Fàbregas (Chelsea) en Youri Tielemans (Anderlecht) op het lijstje.

Daarnaast richt AC Milan zich voorin op Michy Batshuayi. De Belgische aanvaller werd in de zomer door Chelsea voor veertig miljoen euro gekocht van Olympique Marseille, maar kwam pas 52 minuten in actie in de Premier League. Milan heeft bij Chelsea aangeboden om de 23-jarige Batshuayi te huren zodat hij meer speeltijd krijgt, meldt Mediaset.

Juventus nam Mario Lemina afgelopen zomer na een verhuurperiode definitief over van Olympique Marseille. Nu dreigt De Oude Dame de Gabonese middenvelder alweer kwijt te raken. Onder andere Arsenal, Leicester City en Schalke 04 zouden interesse hebben in de 23-jarige Lemina, meldt Tuttosport. Juventus betaalde in de zomer ongeveer tien miljoen euro voor de middenvelder, maar zijn waarde is volgens de Italiaanse krant nu al verdubbeld.

Inter heeft zich ook gemengd in de strijd om Manchester United-verdediger Matteo Darmian. De rechtsback krijgt weinig speeltijd onder Mourinho. Tuttosport meldt dat Inter in gesprek is met Darmian, die eerder werd gelinkt aan Juventus, Napoli, AC Milan en Chelsea. De 26-jarige Italiaan wil vertrekken bij United om zijn plek bij het nationale elftal te behouden. Verwacht wordt dat Inter gaat voor huur met een optie tot koop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.