Transferdagboek 07/10: Thiago Silva, Bellerín en Mertesacker

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 07/10: Thiago Silva, Bellerín en Mertesacker

Pep Guardiola heeft de boel bij Manchester City met zes zeges in zeven duels aardig op de rit. Toch is de Spanjaard volgens The Daily Mirror nog lang niet tevreden over zijn selectie. De leiding van City kijkt gelukkig niet op een paar ponden meer of minder en dus mag Guardiola zich met 150 miljoen pond zakgeld in de zomer flink uitleven. Pierre-Emerick Aubameyang, Leonardo Bonucci en Héctor Bellerín zouden bovenaan het verlanglijstje van de City-manager staan.

In 2010 legde Arsenal nog vijftien miljoen euro op tafel voor Marouane Chamakh, maar de inmiddels 32-jarige spits kon sinds zijn vertrek bij Crystal Palace afgelopen zomer geen nieuwe club meer vinden. Cardiff City-manager Neil Warnock wil de Fransman volgens de BBC nu een nieuwe kans bieden. Bij de nummer 23 van het Championship zou Chamakh dan gaan samenspelen met Lex Immers.

Marouane Chamakh in betere tijden: juichend na een doelpunt tegen Tottenham Hotspur.
Marouane Chamakh in betere tijden: juichend na een doelpunt tegen Tottenham Hotspur.

De onderhandelingen van Thiago Silva met Paris Saint-Germain over een nieuw contract zijn daarentegen juist stilgelegd, zo vertelt zaakwaarnemer Paulo Tonietto aan calciomercato.com. Er wordt geschermd met belangstelling van andere clubs. Mocht AC Milan zich melden, dan heeft de Italiaanse club een streepje voor. 'Hij houdt van die club en van de stad', zegt Tonietto. 'Een terugkeer kan mogelijk zijn als er geen nieuw contract met PSG komt.'

Net als Thiago Silva heeft Per Mertesacker een aflopend contract. De 32-jarige Duitse verdediger wil graag verlengen bij Arsenal, maar een terugkeer naar zijn geboorteland sluit hij allerminst uit. Werder Bremen ziet Mertesacker graag terug. 'Ik kan me dat goed voorstellen', aldus directeur Frank Baumann in Bild. 'Bij Werder is er de mogelijkheid om ook na zijn carrière in welke rol dan ook aan de club verbonden te blijven.'

Alexander Isak heeft pas 23 duels in de hoofdmacht van AIK Solna op zijn naam staan, maar volgens Zweedse media heeft de zeventienjarige spits daarin wel de aandacht getrokken van menig Europese topclub. Barcelona, Real Madrid en Bayern München zouden inmiddels Isak op de korrel hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.