Transferdagboek 15/10: Ronaldo, Bale, Zaza en Rossi

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 15/10: Ronaldo, Bale, Zaza en Rossi

Simone Zaza kent een ongelukkige start bij West Ham United, de Premier League-club die de Italiaanse aanvaller huurt van Juventus. De huurling scoorde in zijn eerste vijf wedstrijden in dienst van de Londenaren niet en dat zorgt voor speculaties. Zo zou West Ham de international in de winter al terug willen sturen naar Turijn. In het huurcontract is een koopoptie opgenomen die automatisch wordt gelicht na zo'n tien competitieoptredens. Manager Slaven Bilic sprak de geruchten tegen tijdens zijn persconferentie. 'Onzin. Hij is onze speler, traint goed en wij verwachten het nodige van hem.'

Eerder waren er al geruchten over Napoli en de zoektocht naar een extra spits vanwege de zware blessure van Arek Milik. Nu wordt Giuseppe Rossi in verband gebracht met een transfer naar Napels. Door zijn zaakwaarnemer om precies te zijn. 'Alles is mogelijk', zegt Federico Pastorello tegen Rai Sport. 'President Aurelio De Laurentiis is altijd gecharmeerd geweest van hem en in het verleden hebben we al over een transfer gesproken. Een paar jaar geleden kwam het er bijna van.' De inmiddels 29-jarige spits staat onder contract bij Fiorentina, maar speelt op huurbasis voor Celta de Vigo. In het shirt van de Spaanse Europa League-opponent van Ajax scoorde Rossi dit seizoen twee keer in zes wedstrijden.

Bij Celta de Vigo is Giuseppe Rossi allerminst zeker van een basisplaats in de competitie. In de Europa League verscheen de Italiaan wel twee keer aan de aftrap. Donderdag wacht een thuisduel met Ajax.
Bij Celta de Vigo is Giuseppe Rossi allerminst zeker van een basisplaats in de competitie. In de Europa League verscheen de Italiaan wel twee keer aan de aftrap. Donderdag wacht een thuisduel met Ajax.

Wie over de grootste talenten wil beschikken, kan maar beter vroeg toeslaan. Chelsea, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain hebben volgens The Sun de jacht geopend op Boubacar Kamara, een zestienjarige centrumverdediger van Olympique Marseille. De sterke mandekker is momenteel aanvoerder van het reserveteam van de club uit het zuiden van Frankrijk. Kamara lijkt zelf het meeste profijt te hebben van de belangstelling. Voor hem ligt een verbeterde verbintenis klaar die hem tot de zomer van 2019 in Marseille moet houden.

Er breken bij Real Madrid onrustige tijden aan als we verschillende Spaanse media mogen geloven. Zowel met Cristiano Ronaldo als Gareth Bale loopt onderhandelingen over een nieuw contract. The Times schrijft dat de Welshman minimaal evenveel wil verdienen als zijn Portugese collega, dat zou een netto jaarsalaris van een slordige van 22 miljoen euro betekenen.

De Engelse voetbalbond (FA) is nog altijd op zoek naar een geschikte opvolger voor de ontslagen bondscoach Sam Allardyce. Op dit moment speelt er echter niets tussen de FA en Roberto Mancini, die al in verband werd gebracht met de vacature. 'Nee, er is niets gaande', reageerde de Italiaan. De clubloze Mancini houdt zich in ieder geval niet meer bezig met Internazionale, waar hij plaats moest maken voor Frank de Boer. 'Ik heb nog geen wedstrijd van ze gezien, dus daar heb ik ook niets over te zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.