Transferdagboek 16/08: Dost, Dante en Luisão

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 16/08: Dost, Dante en Luisão

Met schijnbaar de mooie herinneringen aan Ricky van Wolfswinkel in het achterhoofd heeft Sporting Lissabon zijn zinnen gezet op een Nederlandse spits. Na de vergeefse poging Luc Castaignos los te weken bij Eintracht Frankfurt hebben de Portugezen zich bij VfL Wolfsburg gemeld voor Bas Dost.

Althans, volgens Kicker heeft Sporting zich concreet gemeld voor de Oranje-international die nog tot medio 2017 onder contract bij Die Wölfe staat. Maar de Portugezen zijn niet de enigen die belangstelling hebben voor Dost. Bild weet dat ook Espanyol, Real Betis en Southampton in de markt zijn voor de spits, die vanwege de aanstaande komst van Simone Zaza op een vertrek uit Wolfsburg zou aandringen.

Zijn huidige ploeggenoot Dante heeft zich wel gecommitteerd aan VfL Wolfsburg. 'Ik blijf. Ik krijg in januari mijn Duitse paspoort', zei hij begin augustus. Maar trainer Lucien Favre, met wie hij bij Borussia Mönchengladbach werkte, is hem allerminst vergeten. Daarom probeert Olympique Nice de Braziliaan op andere gedachten te brengen. De Franse club zou volgens L'Equipe de 32-jarige verdediger een langlopend contract hebben aangeboden met een functie voor na zijn actieve carrière.

Over ervaren verdedigers gesproken, Luisão staat aan de vooravond van het afsluiten van een hoofdstuk. De 35-jarige Braziliaan gaat ondanks een doorlopend contract waarschijnlijk na dertien jaar Benfica verlaten. Championship-club Wolverhampton Wanderers heeft hem een verbintenis voor twee jaar in het vooruitzicht gesteld.

 Volgens Het Nieuwsblad heeft Dennis Praet (22) een persoonlijk akkoord bereikt met Sampdoria. Alleen moet de Serie A-club er nog uitkomen met Anderlecht over een transfersom. Volgens Sky Sport Italia moet de technische middenvelder, die nog een contract heeft tot medio 2017, tussen de tien en twaalf miljoen euro kosten.

Toch hoopt AS Roma de eenmalig international van België nog op andere gedachten te brengen. Mocht Praet naar de hoofdstad van Italië verhuizen, dan is de kans kleiner dat FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech (23) naar AS Roma gaat. Ted van Leeuwen (technisch manager van de Tukkers) deed het al eerder af als 'een broodje aap-verhaal'. Ook Lazio en Sevilla willen Praet nog overhalen, volgens Sky Sport Italia.

AS Roma zou volgens de Italiaanse website Calciomercato ook interesse hebben in Matteo Darmian, die bij Manchester United onder leiding van de nieuwe manager José Mourinho niet op een basisplaats hoeft te rekenen. De 26-voudig international van Italië kwam vorig seizoen nog regelmatig in actie onder Louis van Gaal, maar zat afgelopen weekend in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd bij AFC Bournemouth niet eens bij de selectie. Napoli maakt het meeste kans bij Darmian, denkt Calciomercato. De verdediger is pas één seizoen actief in Manchester, waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Daarvoor kwam hij vier seizoenen uit voor Torino.  

Cesc Fàbregas (29) vertrekt niet bij Chelsea als het aan manager Antonio Conte ligt. De Spaanse middenvelder zou volgens het Catalaanse dagblad Sport zijn aangeboden bij Real Madrid door zijn zaakwaarnemer, maar Conte ontkent dat hij ontevreden is over de 110-voudig international. 'Cesc is een speler van Chelsea en ik ben blij met hem, met zijn houding en zijn gedrag', zegt de 47-jarige Italiaan tegen Sky Sports. Fabregas miste afgelopen seizoen slechts één duel in de Premier League voor The Blues. Eerder werd hij al in verband gebracht met Juventus.

Chelsea zou op zijn beurt juist James Rodríguez (25) van Real Madrid willen overnemen, volgens Sport. De Colombiaanse aanvallende middenvelder komt maar weinig aan spelen toe onder Zinedine Zidane, die sinds januari de hoofdtrainer is van De Koninklijke. James ligt nog tot medio 2020 vast in de Spaanse hoofdstad, waardoor Chelsea een behoorlijk bedrag zou moeten neertellen.

Liverpool heeft volgens The Mirror een bod uitgebracht op de Chileense middenvelder Gary Medel van Internazionale, maar het voorstel is afgewezen door de club waar Frank de Boer onlangs werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 29-jarige Medel, die deze zomer het toernooi om de Copa América won met Chili, speelde al eerder in de Premier League bij Cardiff City in het seizoen 2013/14.

Gabigol weet zich nu ook in de belangstelling van Manchester United.
Gabigol weet zich nu ook in de belangstelling van Manchester United.

Er is altijd baas boven baas op de transfermarkt. Dat blijkt dinsdagochtend wel weer uit de berichtgeving van de Britse tabloidkrant The Sun. Die wil ons doen geloven dat Manchester United de internationale concurrentie af wil troeven in de strijd om de uiterst gewilde Gabriel Barbosa. Gabigol wordt volgens eerdere berichten al begeerd door Leicester City, Juventus, Internazionale en Atlético Madrid. United wil al die clubs aftroeven door 34,5 miljoen euro te bieden voor de Braziliaanse olympiër. Kanttekening is wel dat José Mourinho eerder zei het bij vier versterkingen te zullen houden.

Stadgenoot Manchester City trok eveneens al bijna 200 miljoen euro uit voor transfers, maar is zeker nog niet klaar op de transfermarkt. Dat heeft alles te maken met de zoektocht van Pep Guardiola naar een nieuwe keeper. Dat die uit Barcelona komt, is nu welhaast zeker. Marca meldt dat City akkoord is met de Catalanen over de transfer van Claudio Bravo. De Chileense doelman mag voor zestien miljoen euro plus bonussen vertrekken. De Chileen mag pas daadwerkelijk weg als Barça een vervanger heeft. Dat hoeft niet lang te duren, want de gesprekken met Valencia over Diego Alves naderen hun afronding.

De ontwikkelingen in Manchester brengen doelman Maarten Stekelenburg mogelijk in een lastig parket bij Everton, want die club wordt genoemd als bestemming voor de bij City overbodige Joe Hart. De club van Ronald Koeman wil ook nog een spits halen. Nu wordt Islam Slimani weer genoemd als kandidaat. De concurrentie in de strijd om de Algerijnse topschutter van Sporting Lissabon is hevig. Ook West Bromwich Albion en Swansea City zitten achter de aanvalsleider van de Portugese club aan. Slimani moet een slordige dertig miljoen euro kosten, zo stelt The Daily Mail.

Dat is ook het bedrag dat Liverpool voor Christian Benteke vraagt. Crystal Palace wordt al tijden in verband gebracht met de Belgische spits door het vertrek van Yannick Bolasie naar Everton, maar gaat volgens The Telegraph ook een bod uitbrengen op Moussa Sissoko. Newcastle United vraagt echter maar liefst veertig miljoen euro voor de Franse EK-uitblinker. Daardoor is het tot nu toe niet van een transfer naar Real Madrid gekomen. Volgens L' Equipe schrikt die hoge vraagprijs ook het Internazionale van Frank de Boer en het Everton van Koeman niet af om hun interesse te tonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.