Transferdagboek 13/08: Eriksen, Bolasie en Ødegaard

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 13/08: Eriksen, Bolasie en Ødegaard

Volgens Engelse media had Christian Eriksen geen toekomst meer bij Tottenham Hotspur. Zijn vermeende exorbitante salariseisen zouden de weg naar de uitgang hebben geëffend in plaats van een nieuw contract voor de voormalig Ajacied. Maar de Deen heeft zelf via Twitter gereageerd op alle speculaties. 'Geloof niet alles wat je leest op internet.'

Everton-manager Ronald Koeman had vandaag vooral oog voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-1). 'Maar we wachten op twee, drie nieuwe spelers. De clubleiding werkt er hard aan om die spelers te halen. Ik noem geen namen. Ik hoop dat we komende week twee spelers kunnen vastleggen.' Een daarvan is naar alle waarschijnlijkheid Yannick Bolasie. Zijn manager bij Crystal Palace liet dat doorschemeren. 'Hij is met zijn hoofd en hart al ergens anders', aldus Alan Pardew. 'De deal is bijna rond.'

Everton is daarna nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens Spaanse media wordt Aymen Abdennour de volgende defensieve versterking voor The Toffees. Valencia zou bereid zijn de Tunesische mandekker voor achttien miljoen euro te laten gaan. Het zou een tegenvaller zijn voor mannen als Bruno Martins Indi (FC Porto) en Lamine Koné (Sunderland), die ook in verband werden gebracht met een transfer naar Everton.

Wellicht dat er bij Manchester City nog een plekje vrij komt, want Eliaquim Mangala zou door zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zijn aangeboden bij AC Milan. De Franse verdediger komt niet voor in de plannen van Pep Guardiola en ontbreekt op de spelerslijst die de Engelse club heeft ingeleverd bij de UEFA voor de Champions League. De vraag is of Milan de EK-ganger kan betalen, want de voormalig FC Porto-verdediger verdient vier miljoen euro per jaar. Een huurconstructie met optie tot koop moet een en ander mogelijk maken.

Verhuren is ook wat Real Madrid van plan is met Martin Ødegaard. Het zeventienjarige talent uit Noorwegen moet ervaring opdoen op het hoogste niveau. Zijn vader vond Bundesliga-clubs als Bayer Leverkusen en Hamburger SV daarvoor goede kandidaten, volgens de Franse krant Ouest France. In Noorwegen stellen media echter dat trainer Zinedine Zidane liever zit dat de aanvallende middenvelder wordt gestald in Frankrijk. Stade Rennes zou de beste papieren hebben om Ødegaard voor een jaar te huren.

Eriksen wordt door de door hem zelf gehekelde geruchten in verband gebracht met een verhuizing naar de Serie A. Een breuk met Spurs zou zomaar kunnen leiden tot een hereniging met trainer Frank de Boer. Zijn Internazionale heeft naar verluidt wel concurrentie van Juventus. De Oude Dame is nog hard op zoek naar middenvelders na het vertrek van Paul Pogba naar Manchester United en diverse afzeggingen, waaronder die van Axel Witsel. Tuttosport claimt dat Cesc Fabregas de topkandidaat is in Turijn, omdat Chelsea-manager Antonio Conte de Spanjaard in tegenstelling tot Nemanja Matic wel wil laten gaan. Inter-middenvelder Marcelo Brozovic is het alternatief.

Inter en Juventus hebben het deze dagen sowieso druk, want beide clubs zijn ook nog verwikkeld in de strijd om de handtekening van Gabriel Barbosa, bijgenaamd Gabigol. Omdat de kampioen van Italië de beste papieren heeft voor het talent van Santos, zou Inter overwegen Carlos Tévez terug te halen naar de Serie A. Dat was tot voor kort ondenkbaar door zijn slechte verstandhouding met coach Roberto Mancini (uit hun periode bij Manchester City), maar met De Boer op de bank is de komst van de 32-jarige aanvaller van Boca Juniors weer mogelijk.

Barcelona richt zich in de zoektocht naar een extra aanvaller op de Spaanse markt en heeft volgens Mundo Deportivo nu eindelijk beet. Na het afketsen van deals met Kévin Gameiro (naar Atlético Madrid) en Luciano Vietto (Sevilla) hebben de Catalanen wel beet nu ze hebben aangeklopt bij Valencia. Dat is bereid aanvoerder Paco Álcacer voor dertig miljoen euro te laten gaan, zeker als er in ruil voor de 22-jarige spits nog spelers naar Mestalla komen. Het zou in dit geval gaan om de talentvolle aanvaller Munir El Haddadi en controleur Sergi Samper.

Barcelona en Valencia vertolken ook nog een cruciale rol in het oplossen van de defensie problemen bij Arsenal. The Sun meldt dat The Gunners in Jérémy Mathieu een goedkoper alternatief zien voor Shkodran Mustafi, die bij de club uit de sinaasappelstad tot de dragende spelers behoort. Mathieu mag daarentegen tegen een schappelijk prijsje vertrekken uit Camp Nou. Dat klinkt mogelijk aanlokkelijk in de oren van de doorgaans zuinige Arsène Wenger. Voor minder dan twaalf miljoen euro zou zijn 32-jarige landgenoot zijn op te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.