Transferdagboek 11/08: Witsel, Mustafi en Mahrez

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 11/08: Witsel, Mustafi en Mahrez

Axel Witsel gaat ervan uit dat hij gewoon bij Zenit Sint-Petersburg blijft. In een eerder stadium zette de 27-jarige middenvelder de deur voor een vertrek nog wagenwijd open. Nu krabbelt de Belg in gesprek met Russische media terug. 'Ik denk dat ik het beste nog een jaar kan blijven. Voorlopig richt ik me ook volledig op Zenit. Ik wil alles geven en daarna zien we wel wat er gebeurt.'

Engelse kranten weten het zeker: Arsenal en Valencia zijn akkoord over een transfer van Shkodran Mustafi naar Londen. Manager Arsène Wenger voelde zich door de blessures van Per Mertesacker en Gabriel gedwongen om een verdediger aan te trekken. Volgens The Times kan Valencia rekenen op een bedrag van 25 miljoen euro voor de 24-jarige Mustafi, die tussen 2009 en 2012 bij Everton onder contract stond.

Riyad Mahrez legt zich erbij neer dat hij dit seizoen moet blijven bij Leicester City. De directie van The Foxes heeft de 25-jarige dribbelaar te verstaan gegeven dat hij niet mag vertrekken en de Algerijn zal volgens The Guardian niet zijn kont tegen de krib gooien. Onder meer Arsenal zou hevig geïnteresseerd zijn in Mahrez, terwijl Chelsea en Barcelona in een eerder stadium werden gelinkt aan een van de smaakmakers van de Engelse kampioen.

Riyad Mahrez zou zich hebben neergelegd bij nog een seizoen Leicester City.
Riyad Mahrez zou zich hebben neergelegd bij nog een seizoen Leicester City.

Manuel Pellegrini is volgens verschillende Spaanse media de belangrijkste kandidaat om de woensdag ontslagen trainer Marcelino op te volgen bij Villarreal. De 62-jarige Chileen heeft zijn handen vrij na zijn vertrek bij Manchester City. Dat de link tussen Pellegrini en Villarreal wordt gelegd is in zekere zin voorspelbaar, aangezien de Chileen tussen 2004 en 2009 uitermate succesvol was met de Spaanse club.

Over drie weken valt de transfermarkt alweer in het slot. Nacer Chadli speelt tegen die tijd wellicht in de Bundesliga. Borussia Dortmund heeft zich namelijk gemeld voor de buitenspeler die bij Tottenham Hotspur geen vaste waarde is, zo bericht Het Nieuwsblad. Het is wel de vraag of de Duitse vicekampioen na alle mega-uitgaven van deze zomer kan voldoen aan de vraagprijs van dik twintig miljoen euro. Vandaar dat het eveneens geïnteresseerde Swansea City misschien wel de beste papieren heeft om Chadli in te lijven.

Nu de transfer van Paul Pogba is afgerond, neemt Mauro Icardi het stokje als hoofdrolspeler in deze rubriek moeiteloos over, hetgeen slecht nieuws is voor De Boer. De 23-jarige aanvaller van Internazionale wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Napoli en inmiddels komt ook de interesse vanuit Engeland goed op gang. Chelsea-manager Antonio Conte zou volgens Italiaanse media al contact hebben opgenomen met Icardi, terwijl ook Arsenal zeer gecharmeerd is van de Argentijnse spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.