Sneijder komt goed weg bij Kasimpasa-debuut Wouters

Bij zijn debuut als hoofdtrainer van Kasimpasa was Jan Wouters dicht bij een stunt tegen Galatasaray. Wesley Sneijder en zijn ploeggenoten kwamen echter met de schrik vrij: 2-3.

Wouters nam het stokje afgelopen week over van Shota Arveladze. De voormalige aanvaller van onder meer AZ en Ajax stapte vorige week zaterdag direct na de 2-1 nederlaag van Kasimpasa bij Konyaspor op. De Georgiër vroeg Wouters – sinds afgelopen zomer hoofd opleiding – om het van hem over te nemen, zo meldde de interim-trainer deze week aan Voetbal International.

Die wisseling leek direct effect te sorteren, de thuisploeg stond halverwege namelijk op een comfortabele voorsprong. De Portugees Castro zette de thuisploeg na iets meer dan een kwartier op 1-0, waarna Tunay Torun uit een counter met een fraaie knal de voorsprong verdubbelde. Na rust stortte het bij de mannen van Wouters, onder wie basisspelers Ryan Babel en Ryan Donk, echter volledig in elkaar.

Binnen een mum van tijd had Galatasaray de kansloos lijkende achterstand namelijk omgedraaid in een voorsprong. Tussen de 52ste en 65ste minuut bepaalden Selçuk Inan, Umut Bulut en de halverwege ingevallen Burak Yilmaz de eindstand op 2-3. Door de overwinning neemt Galatasaray voorlopig de koppositie over van Besiktas. Sneijder en co hebben nu een punt en een wedstrijd meer gespeeld, terwijl het Fenerbahçe van Dirk Kuijt op vijf punten volgt van Galatasaray. Kasimpasa blijft elfde.