Kuijt troeft Sneijder af in Turkse topper

Reacties

Waar Wesley Sneijder in oktober met twee treffers nog matchwinner was in de Intercontinentale Derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe, bleek die rol zondagavond weggelegd voor Dirk Kuijt. Fenerbahçe won dankzij een doelpunt van de Katwijker met 1-0.

Kuijt troeft Sneijder af in Turkse topper

Sneijder had zichzelf een heldenstatus kunnen verschaffen als hij Galatasaray voor het eerst sinds 1999 een uitzege op Fenerbahçe zou hebben bezorgd, maar uitgerekend een landgenoot stak daar een stokje voor. Kuijt bracht de spanning in de Turkse titelstrijd weer helemaal terug door de topper in de 81ste minuut te beslissen.

De 34-jarige aanvaller brak de ban door vanaf links naar binnen te dribbelen en in de korte hoek raak te schieten. De met een rentree naar Feyenoord flirtende spits maakte daarmee niet alleen zijn achtste competitiegoal van het seizoen, maar zorgde er ook voor dat Fenerbahçe het gat met koploper Galatasaray verkleinde tot een punt.

De laatste weken was Cim Bom Bom juist nog uitgelopen op aartsrivaal Fener, dat in de afgelopen twee competitieduels vier punten had laten liggen. Omdat de ploeg van Kuijt nu wel won van het elftal van Sneijder zijn de verschillen bovenin de Turkse Süer Lig uiterst klein. Eerder vandaag won Besiktas immers al met 1-0 van Sivasspor, waardoor die club evenveel punten heeft als Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.