Arveladze grijpt in na unfair doelpunt van Donk

Ryan Donk is vrijdagavond met een omstreden doelpunt de hoofdrolspeler geweest in een opmerkelijk tafereel tijdens de competitiewedstrijd tussen Konyaspor en Kasimpasa (2-1). Trainer Shota Arveladze voelde zich gedwongen om in te grijpen.

Donk zette Kasimpasa na negentien minuten op voorsprong met een subtiele boogbal. De 28-jarige verdediger deed dat echter terwijl de tegenstanders van Konyaspor het spel wilden onderbreken voor een blessure van Donks ploeggenoot Ryan Babel.

Om scheve gezichten bij de thuisploeg te voorkomen toonde Arveladze zich van zijn sportieve kant. De coach van Kasimpasa, de club van Donk, sommeerde zijn spelers om Hasan Kabze een vrijgeleide te geven. De spits van Konyaspor maakte meteen na de aftrap gelijk.

Het had uiteindelijk wel negatieve gevolgen voor Kasimpasa. Omdat Hasan Kabze vijf minuten voor rust nogmaals scoorde uit een strafschop, leed de ploeg van Arveladze, Babel en Donk de eerste nederlaag sinds 8 februari. Kasimpasa staat daardoor negende, op ruime afstand van de plaatsen die rechtgeven op Europees voetbal.