Kuijt schiet Fenerbahçe langs Babel en Donk

Fenerbahçe heeft gewonnen bij Kasimpasa dankzij twee doelpunten van Dirk Kuijt: 0-3. De ploeg van Kuijt blijft daardoor koploper in de Turkse Süper Lig. Besiktas en Galatasaray, die een wedstrijd minder speelden, volgen op vier punten achterstand.

Het eerste doelpunt van Kuijt viel al in de vijftiende minuut. Met een geplaatst schot gaf Kuijt doelman Andreas Isaksson (ex-PSV) het nakijken. Kasimpasa, waar Ryan Donk en Ryan Babel de volledige wedstrijd speelden, kon deze achterstand in het restant van de wedstrijd niet meer ongedaan maken.

Kuijt sloeg in de 69ste minuut namelijk nogmaals toe door een voorzet van Gökhan Gönül in de bovenhoek te knallen. De 34-jarige aanvaller bracht daarmee zijn aantal competitietreffers in dit seizoen op zes. Caner Erkin bepaalde in de extra tijd de eindstand op 0-3.