Wouters: 'Shota heeft me zelf gevraagd het over te nemen'

Reacties

Jan Wouters neemt voorlopig de honneurs waar bij de Turkse middenmoter Kasimpasa. De Utrechter is de nieuwe hoofdtrainer nadat Shota Arveladze zaterdag was opgestapt.

Wouters: 'Shota heeft me zelf gevraagd het over te nemen'

Kasimpasa draaide de laatste maanden niet lekker in de Süper Lig. Arveladze hoopte zijn ploeg in de winterse transferperiode te versterken, maar er werden uiteindelijk geen nieuwe spelers aangetrokken. Dit weekend vond de Georgiër het welletjes en droeg hij het stokje over aan Wouters.

'Shota heeft me zelf namens de club gevraagd zijn werk voorlopig over te nemen', zegt Wouters in gesprek met Voetbal International. 'Ik ben hier sinds afgelopen zomer hoofd opleidingen. Ik ga voorlopig beide functies combineren. Mijn doel bij het eerste is om het team weg te houden van de onderste plaatsen. Shota heeft geweldig werk verricht en deze kleine club helemaal opgebouwd. Vorig seizoen miste hij als promovendus nog op een haar na Europees voetbal.'

De prioriteit ligt voor Wouters nog steeds bij de jeugdopleiding. 'Ik heb voor drie jaar getekend en zie het als een project dat ik graag wil afmaken. Het is moeilijk, want de meeste talentjes willen nu nog naar Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe. Wij zijn bezig een goede jeugdopleiding op te bouwen. Ook de staf moet worden uitgebreid, want veel trainers hebben dubbelfuncties.'

Dat laatste geldt nu dus ook voor Wouters. En aangezien de club om financiële redenen ook niet investeerde in nieuwe spelers, lijkt de kans groot dat de 54-jarige Utrechter in elk geval het seizoen afmaakt. Bij Kasimpasa, dat negende staat in de competitie, staan ook de Nederlandse spelers Ryan Donk en Ryan Babel onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.