Besiktas verdringt Sneijder van koppositie, treffer Drenthe

Besiktas heeft de koppositie in de Turkse competitie overgenomen van Galatasaray. Ondanks een fraaie goal van Royston Drenthe werd Kayseri Erciyesspor verslagen: 5-1.

Het doelpunt van Drenthe was voor Kayseri Erciyesspor het enige lichtpuntje in het uitduel met Besiktas. De 27-jarige Rotterdammer krulde vlak na rust een vrije trap binnen, maar op dat moment was de uitgangspositie van zijn elftal al kansloos.

Besiktas had in de eerste helft namelijk al drie keer gescoord en in de slotfase sloeg de ploeg van trainer Slaven Bilic nog twee keer toe: 5-1. Oguzhan Özyakup viel in de 81ste minuut in voor de nieuwe koploper van Turkije. Besiktas heeft een punt meer dan het Galatasaray van spelmaker Wesley Sneijder. Fenerbahçe, waar Dirk Kuijt in de aanval staat, heeft vier punten minder, maar nog wel een duel tegoed.