Dost met Wolfsburg op weg naar laatste acht in EL

Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg een grote stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. De Duitsers wonnen op eigen veld met 3-1 van Internazionale, al kwam de Nederlander weinig in het stuk voor. Het onderonsje tussen Ruud Vormer (Club Brugge) en Oguzhan Özyakup (Besiktas) eindigde in 2-1.

VfL Wolfsburg - Internazionale 3-1
Een levendige wedstrijd in Wolfsburg is geëindigd in een zege voor de thuisclub. De Belg Kevin De Bruyne was met twee goals en een assist de grote man.

Aanvankelijk zag het er nog niet zo rooskleurig uit voor de Duitsers. Een ongelukkige bal van André Schürrle kwam bij Mauro Icardi, die met een vloeiende beweging Rodrigo Palacio bediende (0-1). Wolfsburg drong aan, waarna Naldo (foto boven) op het half uur steenhard raak kopte uit een hoekschop van De Bruyne.

Een enorme fout van Juan Pablo Carrizo leidde vlak na rust de 2-1 in. De Inter-keeper speelde Vieirinha in de voeten, die keurig aflegde op De Bruyne. Dost kwam weinig in het stuk voor en werd na zeventig minuten gewisseld. Het was duidelijk de avond van De Bruyne, die daarna nog een vrije trap langs de onzeker ogende Carrizo krulde.

Ruud Vormer (links) in duel met Demba Ba.

Club Brugge - Besiktas 2-1
Het Noord-Hollandse onderonsje tussen Ruud Vormer (Club Brugge) en Oguzhan Özyakup (Besiktas) is geëindigd in een nipte zege voor de man uit Hoorn. Maar de strijd is nog alles behalve gespeeld met deze kleine marge (2-1).

Het duel in het Jan Breydelstadion kwam maar moeizaam op gang. Club Brugge miste zijn spelmaker Víctor Vázquez en dat was wel duidelijk te merken. Er waren amper opwindende momenten in de eerste helft. Heel eventjes, toen Tom De Sutter leek te scoren voor de thuisclub. Maar hij maakte daarbij een overtreding.

Hoe anders was het in de tweede helft. Nog geen minuut na rust slalomde Gökhan Töre de Brugse zestien in, om daarna hard raak te trappen. En het antwoord van de Belgen volgde een kwartier later, toen De Sutter een schot van Felipe Gedoz binnen duwde. Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip en schoof Lior Rafaelov koeltjes binnen.

De returns van deze wedstrijden zijn donderdag 19 maart om 21.05 uur.