Galatasaray verkijkt zich op taai Istanbul BB

Galatasaray heeft zich zaterdag lelijk verkeken op het taaie Istanbul BB, dat tot zaterdag de minst gepasseerde verdediging had. De koploper verspeelde met Wesley Sneijder in de basis vlak voor tijd een 2-0 voorsprong (2-2).

Slechts vijftien doelpunten had Istanbul BB nog maar hoeven incasseren. En ook zaterdag was er een hoogstandje voor nodig om de ban te breken. Sabri Sarioglu gaf voor op Selçuk Inan, die met een halve omhaal vlak voor rust de openingstreffer op het bord zette (1-0).

Umut Bulut leek de thuisclub kort na de hervatting in veilige haven te loodsen, door op aangeven van Yasin Öztekin de marge te verdubbelen (2-0). Het duel kabbelde daarna richting het eind, maar het venijn zat hem in de staart.

Mehmet Batdal maakte het ruim tien minuten voor tijd weer spannend, waarna Enver Sahin zelfs voor de gelijkmaker zorgde. Een slotoffensief van Cim Bom Bom, waar Sneijder de hele wedstrijd speelde, leverde niks meer op. De Utrechter kreeg nog wel een gele kaart.

Galatasaray staat met een wedstrijd meer gespeeld nog wel aan kop in de Süper Lig, een punt voor op Besiktas en twee op Fenerbahçe. Istanbul BB blijft zesde.