Promovendus Como heeft 43 miljard euro en een huisvestingsprobleem

Reacties

Met Como is vrijdagavond vermoedelijk de rijkste club van Italië gepromoveerd. De ploeg van onder meer Cas Odenthal stond er op een bepaald moment slecht voor, maar kon uiteindelijk toch de terugkeer naar de Serie A vieren. Daar ontstaat wel nog een ander probleem.

Promovendus Como heeft 43 miljard euro en een huisvestingsprobleem
© Pro Shots
Como
Como
1 - 1
Nuova Cosenza
Nuova Cosenza

Daar zullen ze nu eventjes niet aan denken. Como, waar een stroman op papier de trainer is omdat de eigenlijke coach Cesc Fàbregas het juiste papiertje niet heeft, leek vrijdagavond nog naast de hoofdprijs te grijpen. Concurrent Venezia lag even op promotiekoers door een treffer van Jay Idzes, ex-speler van FC Eindhoven en Go Ahead Eagles. Uiteindelijk kwam het dus nog goed.

In enkele jaren is Como opgeklommen van het vierde niveau naar het eerste in Italië. Een voetbalsprookje kan je het kwalijk noemen: de club wordt financieel ruimhartig ondersteund door de twee Indonesische eigenaars. Dat gaat om een paar broers dat een duizelingwekkend fortuin vergaarde in de sigarettenbranche, samen zijn ze volgens de miljardairsindex van Bloomberg goed voor omgerekend 43 miljard euro. Sinds hun komst, vijf jaar geleden, wordt er kwistig met geld gestrooid.

Het meest sprookjesachtige aan Como is natuurlijk de schilderachtige omgeving van het wonderlijke stadion. Het Stadio Giuseppe Sinigaglia heeft een wonderlijke vorm en ligt ook nog pal aan het Como-meer. Er moet wel nog een hoop gebeuren om het stadion klaar te krijgen voor de Serie A: daar is bijvoorbeeld een capaciteit van 12.000 stoelen voor vereist, Como heeft er nu zo'n 7.500. Als het niet op tijd in orde komt, moet de promovendus uitwijken, het Zwitserse Lugano wordt genoemd als één van de alternatieve speelsteden.

Voor liefhebbers van stadions met een mooie ligging en een aparte vorm zou dat een fikse aderlating zijn:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie B

Stand Serie B 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Parma
38
21
13
4
66-35
+31
76
2
Como
38
21
10
7
58-40
+18
73
3
Venezia
38
21
7
10
69-46
+23
70
4
Cremonese
38
19
10
9
50-32
+18
67
* Actueel tot en met 22 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Como
Meer over Como
Meer Serie B
Meer over Serie B
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.