Kuijt geniet volop van heldenrol bij Fenerbahçe

Reacties

Dirk Kuijt heeft zondagavond naar eigen zeggen een avond beleefd om nooit te vergeten. De Katwijker, die na dit seizoen Fenerbahçe lijkt te verruilen voor Feyenoord, besliste de clash met grote rivaal Galatasaray en bracht de spanning weer helemaal terug in de Turkse titelrace.

Kuijt geniet volop van heldenrol bij Fenerbahçe

Met Wesley Sneijder in de gelederen ging Galatasaray met 1-0 onderuit. Kuijt maakte het enige doelpunt. De 34-jarige aanvaller brak in de 81ste minuut de ban door vanaf links naar binnen te dribbelen en in de korte hoek raak te schieten. De aanvaller maakte daarmee niet alleen zijn achtste competitiegoal van het seizoen, maar zorgde er ook voor dat Fenerbahçe het gat met koploper Galatasaray verkleinde tot een punt.

'De president sprak net al van een nationale feestdag', aldus Kuijt in De Telegraaf. 'Als je voor je team zo belangrijk kunt zijn door de winnende te maken, ben je heel blij. Dit zijn de heerlijkste momenten. Na Ajax-Feyenoord in Nederland en Liverpool-Everton in Engeland te hebben beslist, is het hier ook gelukt. Heerlijk; dit zal ik mijn leven lang niet vergeten.'

Door de overwinning staat Fenerbahçe een punt achter op de twee koplopers: Galatasaray en Besiktas. 'Het geloof in de vierde ster (in Turkije leveren vijf titels één ster op, red.) weer groot', aldus Kuijt.

Voor zowel Galatasaray als Fener  zou een landskampioenschap de prestigieuze twintigste titel betekenen. Dat geeft de cruciale goal van Kuijt, die met Fenerbahçe vorig seizoen kampioen werd, nóg meer lading.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.