Rodríguez troeft Van Persie af en verovert FIFA Puskás Award

Reacties

James Rodríguez heeft uit handen van Christian Karembeu de FIFA Puskás Award, de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar, ontvangen. De speler van Colombia en Real Madrid troefde Robin van Persie en Stephanie Roche af en is de opvolger van Zlatan Ibrahimovic.

Rodríguez troeft Van Persie af en verovert FIFA Puskás Award

Op zaterdag 28 juni 2014 maakte Rodríguez het mooiste doelpunt van vorig kalenderjaar tijdens het duel met Uruguay in de achtste finale van het WK. De spelmaker controleerde de bal op de borst, waarna hij vanaf buiten het strafschopgebied via de onderkant van de lat schitterend binnenschoot.

Van Persie scoorde tijdens het afgelopen WK namens Oranje met een schitterende duikkopbal tegen Spanje. Daarmee zorgde de aanvaller van Manchester United voor 1-1, waarna Oranje in het eerste groepsduel zou uitlopen naar een 5-1 zege. Het doelpunt van de Manchester United-aanvaller legde het af tegen die van Rodríguez.

Het doelpunt leverde Van Persie eerder al wel een prijs op, want zijn schitterende gelijkmaker tegen de destijds regerend wereldkampioen werd verkozen tot Sportmoment van het Jaar 2014. Tijdens het Sportgala van NOC*NSF kreeg de aanvaller de Sport in Beeld Prijs uitgereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.