Mooiste doelpunt van 2013: Neymar, Matic of Ibrahimovic

Reacties

De FIFA heeft de selectie voor de Puskas Award teruggebracht van tien naar drie genomineerden. Zlatan Ibrahimovic, Neymar en Nemanja Matic zijn de gegadigden die nog in aanmerking komen als maker van het mooiste doelpunt van dit jaar.

Mooiste doelpunt van 2013: Neymar, Matic of Ibrahimovic

Ibrahimovic maakte in november 2012 tegen Engeland met een schitterende omhaal een doelpunt. Hij bepaalde destijds de eindstand op 4-2 in Zweeds voordeel. Omdat de goals voor de award van dat jaar al bekend waren, besloot de FIFA bij uitzondering het doelpunt mee te laten gaan in de daaropvolgende verkiezing. Nu is de voormalige spits van Ajax dus al zeker van het podium.

Ook ex-Vitesse speler Nemanja Matic, tegenwoordig uitkomend voor Benfica, dingt nog mee naar de eervolle vermelding. De Serviër maakte zijn schitterende volley uitgerekend tegen aartsrivaal FC Porto. Op 13 januari werd het in competitieverband uiteindelijk 2-2 tussen de twee Portugese grootmachten.

Ook Neymar is nog overgebleven. Hij maakte op de Confederations Cup in het duel met Japan eveneens een fraaie goal met een volley. De ster van Barcelona opende op 15 juni de scoren in het duel dat uiteindelijk met 3-0 gewonnen werd.

De vrouwen Lisa De Vanna (magicJack, Verenigde Staten) en Louisa Necib (Olympique Lyon), alsmede Peter Ankersen (Esbjerg fB), Antonio Di Natale (Udinese), Panagiotis Kone (Bologna), Daniel Luduena (Pachuca) en Juan Manuel Olivera (Nautica) komen niet meer in aanmerking voor de prijs. Vorig jaar won Miroslav Stoch (ex-Twente, toen Fenerbahçe en inmiddels spelend voor het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens).

Stel nu jouw eigen topdrie samen. Log in met je VI-account en deel zelf de Puskas Award uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.