Ibrahimovic: tien keer raak in de laatste vijf wedstrijden

Reacties

Woensdagavond maakte Zlatan Ibrahimovic voor de tweede keer in zijn loopbaan vier goals in één wedstrijd. De Zweedse geweldenaar is bezig aan aan de meest productieve fase in zijn loopbaan. Voetbal International zet zijn indrukwekkende cijfers op een rij.

Ibrahimovic: tien keer raak in de laatste vijf wedstrijden

● Ibrahimovic was in zijn laatste vijf wedstrijden voor club en land goed voor tien doelpunten: hij maakte er negen in vier officiële duels met Paris SG en voegde daar één treffer in één interland namens de Zweedse nationale ploeg aan toe.

● De enige andere keer dat Ibrahimovic in een officiële wedstriid vier doelpunten maakte dateert van bijna een jaar geleden. Op 14 november 2012 nam de spits alle goals voor zijn rekening in de oefeninterland van Zweden tegen Engeland (4-2).

● De Zweed staat in dit seizoen voor club en land al op zestien doelpunten in achttien officiële optredens: elf goals uit veertien duels voor Paris SG en vijf uit vier voor Zweden.

● Ibrahimovic bezet met zes doelpunten in drie duels de tweede plaats op de topscorersranglijst van dit Champions League-seizoen. Alleen Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maakte er meer (zeven).

Zlatan Ibrahimovic tekent hier voor zijn vierde treffer tegen Anderlecht.
Zlatan Ibrahimovic tekent hier voor zijn vierde treffer tegen Anderlecht.

● Net als de Portugees maakt hij kans om dit seizoen een nieuw doelpuntenrecord in de groepsfase te realiseren. Dat staat nu nog op naam van de spelers Ruud van Nistelrooy, Hernán Crespo en Filippo Inzaghi, die allen acht keer scoorden in de groepsfase van één Champions League-seizoen.

● Ibrahimovic voerde zijn imposante doelpuntentotaal in dienst van Paris SG op naar 46 treffers in zestig officiële wedstrijden.

● Het was de tweede keer dat de lange aanvaller minstens drie keer scoorde voor de Parijzenaars. Eerder lukte dat op 11 december 2012 in de competitiewedstrijd bij Valenciennes (0-4, drie goals).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.