Groep C: Zlatan sloopt Anderlecht, comeback van Benfica

Paris Saint-Germain heeft in Brussel geen spaan heel gelaten van Anderlecht. De Fransen zegevierden in de Champions League ruim onder aanvoering van Zlatan Ibrahimovic. Benfica kwam laat terug van een achterstand.

Anderlecht - Paris Saint-Germain 0-5
Het krachtsverschil in het Constant Vanden Stockstadion was stuitend, al kreeg Aleksandar Mitrovic na vijf minuten de eerste mogelijkheid voor Anderlecht. Daarna nam Paris Saint-Germain het initiatief over en ging het meteen hard. In de twaalfde minuut ontsnapte Ibrahimovic aan de buitenspelval, maar de 32-jarige Zweed schoot net naast.

Vijf minuten later was hij wél trefzeker en de openingstreffer kwam ook voor een groot deel op naam van Gregory van der Wiel, die een afgemeten voorzet afleverde. Deze kon Ibrahimovic (foto) niet missen. In de 22ste minuut was het weer raak en opnieuw was Van der Wiel de aangever, maar Ibracadabra stal de show door achter zijn standbeen binnen te schieten.

Na een half uur kon Bram Nuytinck maar net verhinderen dat een voorzet van zijn landgenoot Van der Wiel door Ibrahimovic kon worden afgemaakt, maar zes minuten later maakte de voormalige Ajax-spits alsnog zijn derde van de avond. Negentien minuten na zijn eerste doelpunt schoot hij een afvallende bal kiezelhard achter de jarige doelman Thomas Kaminski, waardoor de eerste Champions League-hattrick in zijn loopbaan een feit was.

Na rust ging PSG vrolijk verder en maakte Edinson Cavani - die in de eerste helft niet in het stuk voorkwam - de vierde treffer van de avond en na ruim een uur was de Uruguayaan opnieuw dicht bij een doelpunt, maar dit keer stuitte hij op Kaminski. Anderlecht moest niet veel later echter alsnog de vijfde goal van de avond incasseren en opnieuw was Ibrahimovic de maker.

De spits had nog bijna dertig minuten om het Champions League-record van Lionel Messi, die ooit vijf keer scoorde in één wedstrijd, te breken en was daar ook nog een paar keer dichtbij. Kaminski voorkwam echter een nog grotere afgang voor Anderlecht, dat de ontluisterende nederlaag tegen Paris Saint-Germain waarschijnlijk snel zal willen vergeten.

Benfica - Olympiakos Piraeus 1-1
Op een door regenval haast niet bespeelbaar veld in Lissabon leek Benfica - waar Ola John in de basis startte - voor eigen publiek onderuit te gaan, want Alejandro Dominguez zette de bezoekers in de 29ste minuut op voorsprong. Lang bleef het bij die ene treffer.

Tien minuten voor tijd werd het echter alsnog 1-1 in het Estádio da Luz. Na een hoekschop kopte Luisão de bal voor de voeten van Oscar Cardozo, die van dichtbij voor een punt zorgde.

Paris Saint-Germain is na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies en met negen punten de koploper in Groep C van de Champions League. Olympiakos Pireaus heeft net als Benfica vier punten, maar bezet door een beter doelsaldo de tweede plaats. Anderlecht is hekkensluiter met nul punten en kreeg in drie duels al tien treffers om de oren, terwijl het zelf nog niet scoorde.