Nuytinck niet bang voor Zlatan: 'Ik doe wat ik altijd doe'

Bram Nuytinck staat woensdagavond met Anderlecht in Groep C van de Champions League tegen het Paris Saint-Germain van Zlatan Ibrahimovic. 'Misschien is hij wel de beste spits ter wereld', stelt de Nederlandse verdediger.

Nuytinck niet bang voor Zlatan: 'Ik doe wat ik altijd doe'

Het adembenemende hakdoelpunt dat Ibrahimovic afgelopen weekend tegen Bastia maakte ging de wereld over. Nuytinck is één van de weinigen die de treffer is ontgaan. 'Ik heb de beelden niet gezien, maar ik heb gehoord dat het een groots doelpunt was. Hij is een spits die altijd iets onvoorspelbaars kan doen', aldus de mandekker tegen La Derniere Heure.

Nuytinck is een bewonderaar van Ibrahimovic. 'Al sinds hij bij Ajax speelde vind ik hem geweldig'. Hij vreest de confrontatie met Ibracadabra niet. 'Het is andere verdedigers gelukt om hem te bedwingen, dus waarom zou ik het dan niet kunnen? Ik houd van uitdagingen en kijk er naar uit om tegen hem te spelen. Dat geldt ook voor Edinson Cavani. Ik ga gewoon doen wat ik altijd doe.'

De Champions League verloopt tot dusver bijzonder teleurstellend voor Anderlecht, dat na twee speeldagen puntloos onderaan staat in Groep C. De Belgen hebben een positief resultaat tegen PSG, dat zijn eerste twee groepsduels won, hard nodig om kans te houden op Europese overwintering. 'We moeten tegen PSG voor de overwinning gaan. Natuurlijk wordt dat lastig, maar als we niet in onszelf geloven kunnen we net zo goed niet aan de wedstrijd beginnen', vervolgt Nuytinck.

Van der Wiel
Nuytinck treft woensdagavond behalve Ibrahimovic ook zijn landgenoot Gregory van der Wiel, die sinds dit seizoen zijn plaats heeft veroverd bij PSG. De ex-Ajacied heeft zijn ervaren concurrent Christophe Jallet uit de Parijse basiself verdrongen. 'Ik voel me dit seizoen goed en heb het vertrouwen van de trainer', weet Van der Wiel. De rechtsback voelt zich na een moeilijk aanpassingsjaar helemaal thuis in de Franse hoofdstad. 'Ik heb de tijd van gewenning achter me gelaten. Ik voel me thuis en heb mijn plek in de groep gevonden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen