Van den Brom: 'Dit PSG kan de Champions League winnen'

John van den Brom staat woensdagavond voor de zware opgave Paris Saint-Germain in Groep C van de Champions League de eerste punten afhandig te maken. De Nederlandse trainer van Anderlecht kent de kwaliteiten van de Franse kampioen, die topspelers als Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani herbergt.

Van den Brom: 'Dit PSG kan de Champions League winnen'

'PSG kan dit seizoen de Champions League winnen', laat Van den Brom zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over de kwaliteiten van zijn opponent. 'Ik heb PSG al twee keer in eigen huis aan het werk gezien en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Er zitten veel sterren in de selectie en het elftal op het veld is indrukwekkend. Als je Zlatan Ibrahimovic in de rust kan vervangen door Edinson Cavani, dan denk je wel even: Wow. Dat  zegt wel iets over de sterkte van het team van Laurent Blanc. En Zlatan is Zlatan. Een bijzondere speler.'

'Het is voor ons een eer, maar ook een uitdaging, om tegen deze ploeg te spelen', aldus Van den Brom, die de eerste twee duels verloor van Benfica en Olympiakos Piraeus. Bovendien is de Belgische kampioen na deze twee optredens nog zonder treffer. PSG daarentegen staat fier bovenaan met zes punten.

De coach is niet helemaal tevreden over de verrichtingen van zijn eigen ploeg. 'We wonnen wel met 0-2 tegen Bergen, maar we speelden helemaal niet goed. Dus ben ik wel van plan mijn elftal te wijzigen. We starten woensdag zoals altijd met de intentie de wedstrijd te winnen, ook al is het duidelijk dat het niet gemakkelijk zal worden. Wij moeten als team een superdag hebben en dan kan in voetbal alles. Ik ben van plan gedoseerd aan te vallen, want ik heb niet de ploeg om alleen maar te verdedigen', besluit de trainer van Demy de Zeeuw en Bram Nuytinck. Zij ontmoeten woensdag in Gregory van der Wiel waarschijnlijk een landgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen