Doelpuntenproductie dit CL-seizoen naar recordhoogte

Mede door de scoringsdrift van Real Madrid, Paris SG en Bayern München is de doelpuntenproductie in dit Champions League-seizoen tot ongekende hoogte gestegen.

Doelpuntenproductie dit CL-seizoen naar recordhoogte

Na precies de helft (48) van de 96 groepswedstrijden staat de doelpuntenteller in het miljoenentoernooi al op 144, een gemiddelde van precies drie goals per duel. Dat is op dit moment het hoogste moyenne ooit in een volledige Champions League-jaargang.

Sinds de start van de Europese topcompetitie in het seizoen 1992/93 bleef het doelpuntengemiddelde altijd onder de drie goals per duel. Het hoogste moyenne dateert van de vorige jaargang, toen er gemiddeld 2,94 goals vielen (368 treffers in 125 wedstrijden).

Real Madrid, Paris Saint-Germain (elk twaalf goals) en Bayern München (elf) leveren voorlopig de grootste bijdrage aan het doelpuntenfestival in de Champions League. Van alle 32 deelnemende clubs hebben alleen het Anderlecht van trainer John van den Brom en debutant Austria Wien nog niet gescoord.

Op individueel vlak zijn Cristiano Ronaldo (Real Madrid, zeven doelpunten), Zlatan Ibrahimovic (Paris SG, zes) en Lionel Messi (Barcelona, vier) verantwoordelijk voor bijna twaalf procent van alle doelpunten in deze Champions League-editie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen