Zlatan bezorgt Nederlandse verdedigers vreugde en verdriet

Waar de ene Nederlandse verdediger een kater overhield aan het Champions League-duel Anderlecht-Paris Saint-Germain (0-5), beleefde de andere een topavond. In beide gevallen was Zlatan Ibrahimovic daarvoor verantwoordelijk.

Zlatan bezorgt Nederlandse verdedigers vreugde en verdriet

Bram Nuytinck (foto) was de verdediger van Anderlecht die boos van het veld stapte. Vooraf verklaarde hij nog wel van een uitdaging te houden en niet bang te zijn voor Zlatan. Na het duel moest hij daar toch op terugkomen. 'Dit is heel pijnlijk, ik heb er geen goed woord voor over. De coach vroeg vooraf om goed in de organisatie te spelen. Toch krijgen we meteen twee goals tegen, waardoor we de wedstrijd in een paar minuten verloren', constateerde hij.

Waar zijn trainer stelde dat Anderlecht 'op dit niveau niets te zoeken' heeft, was de voormalige NEC'er iets milder. 'We hebben een jong team dat nog moet groeien. We kennen gewoon een iets mindere periode en dan zie je zeker dat je tegen zo'n team te kort komt.'

Aan de andere kant liep PSG-rechtsback Gregory van der Wiel met een veel beter gevoel de catacomben in. Niet alleen had zijn ploeg dik gewonnen, hij was zelf ook nog eens de aangever bij twee treffers van de Zweedse geweldenaar. 'We hebben als team een goede wedstrijd gespeeld, het was na de eerste helft eigenlijk al beslist. Ik kreeg veel ruimte aan de rechterkant, dus ik heb me prima vermaakt. Ik ben blij met mijn assists, maar natuurlijk ook met die prachtige goal van Zlatan', besloot Van der Wiel tevreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen