Razendsnelle eerste hattrick Zlatan in Champions League

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft Zlatan Ibrahimovic drie goals gemaakt tijdens een wedstrijd in de Champions League. De spits van Paris Saint-Germain maakte binnen negentien minuten een hattrick tegen Anderlecht.

'Het is andere verdedigers gelukt om hem te bedwingen, dus waarom zou ik het dan niet kunnen? Ik houd van uitdagingen en kijk er naar uit om tegen hem te spelen', liet Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck voor het thuisduel met PSG weten, maar Ibrahimovic was tijdens de eerste helft van de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion de grote uitblinker.

Na zeventien minuten opende de Zweed de score op aangeven van Gregory van der Wiel en vijf minuten later was hij opnieuw trefzeker en weer was de rechtsback de man van de assist. Ibrahimovic schoot achter zijn standbeen binnen, maar de derde van de avond - in de 36ste minuut - was zo mogelijk nóg mooier: van afstand schoot hij keihard en onhoudbaar binnen.

Tot onvrede van doelman Thomas Kaminski, die zijn 21ste verjaardag vierde en hoopte op een goede prestatie van Anderlecht. 'Stel je voor dat we met 0-5 verliezen. Dat zou mijn verjaardag wel serieus verpesten. Daarom doe ik een oproep: Ibrahimovic, bespaar mij een wereldgoal.'