Wereldsterren Neymar en Zlatan in race voor Puskas Award

Zlatan Ibrahimovic, Neymar (foto), maar ook voormalig Vitesse-middenvelder Nemanja Matic zijn genomineerd voor de Puskas Award, de prijs die wereldvoetbalbond FIFA jaarlijks uitreikt voor het mooiste doelpunt. Vorig seizoen ging de Award naar Miroslav Stoch, die namens Fenerbahçe de mooiste treffer aantekende.

Wereldsterren Neymar en Zlatan in race voor Puskas Award

Maandagochtend werd de lijst van de tien genomineerden bekend gemaakt op de FIFA-website. Naast Ibrahimovic (omhaal van november 2012 tegen Engeland) en Neymar (fraaie volley tijdens de Confederations Cup tegen Japan), zijn ook Benfica-middenvelder Matic en de vrouwen Lisa De Vanna (magicJack, Verenigde Staten) en Louisa Necib (Olympique Lyon) genomineerd.

De overige vijf kanshebbers voor de prijs van het mooiste Doelpunt van het Jaar zijn: Peter Ankersen (Esbjerg fB), Antonio Di Natale (Udinese), Panagiotis Kone (Bologna), Daniel Luduena (Pachuca), en Juan Manuel Olivera (Nautica).

Waar de prijzen voor de beste Speler en Trainer van het Jaar worden bepaald door collega-voetballers en -trainers, is bij deze award de stem van het publiek leidend. Stemmen kan via de sites van de FIFA. Bekijk hier de tien fraaiste doelpunten van dit jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen