FIFA maakt tien kandidaten voor Puskás Award bekend

Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag bekendgemaakt welke tien doelpunten in de race zijn voor de Puskás Award, toebehorend aan de maker van het mooiste doelpunt van het jaar. Op de lijst staan geen Nederlanders. Tussen de tien genomineerden bevinden zich onder andere Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney en Neymar.

FIFA maakt tien kandidaten voor Puskás Award bekend

Messi heeft zijn nominatie te danken aan zijn doelpunt met Barcelona in de Champions League tegen Arsenal op 8 maart. Rooney scoorde namens Manchester United en de derby tegen City uit een fraaie omhaal, terwijl Neymar in de Braziliaanse competitie afrondde na een weergaloze solo.

De andere genomineerden zijn Benjamin De Ceulaer, Giovani dos Santos, Julio Gómez, Lisandro López, Dejan Stankovic en één dame, Heather O'Reilly uit de Verenigde Staten.

Op de websites van de FIFA en Francefootball kan tot 5 december gestemd worden. De winnaar wordt op 9 januari in Zürich bekendgemaakt.

In oktober 2009 startte de FIFA voor het eerst met de Puskás Award, ter nagedachtenis aan de legendarische Hongaarse speler Ferenc Puskás. De eerste keer was de prijs voor Cristiano Ronaldo, een jaar later viel de eer ten beurt aan Hamit Altintop. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's