Ibrahimovic wint Puskás Award met wonderomhaal

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft Nemanja Matic en Neymar afgetroefd in de strijd om de FIFA Puskás Award. Het doelpunt van de Zweedse spits uit 2012 werd verkozen tot het mooiste doelpunten op de velden.

Ibrahimovic wint Puskás Award met wonderomhaal

Ibrahimovic maakte in november 2012 tegen Engeland met een schitterende omhaal een doelpunt. Hij bepaalde destijds de eindstand op 4-2 in Zweeds voordeel. Omdat de goals voor de award van dat jaar al bekend waren, besloot de FIFA bij uitzondering het doelpunt mee te laten gaan in de daaropvolgende verkiezing. En de spits won ook meteen.

Ibrahimovic troefde Nemanja Matic (Benfica) en Neymar (Barcelona) af in de strijd om de award. Matic, voormalig Vitesse-speler, scoorde op 13 januari met een schitterende volley tegen aartsrivaal FC Porto. Neymars volley uit het duel Brazilië-Japan (Confederations Cup, 15 juni) eindigde ook achter de wonderomhaal van Zlatan.

De vrouwen Lisa De Vanna (magicJack, Verenigde Staten) en Louisa Necib (Olympique Lyon), alsmede Peter Ankersen (Esbjerg fB), Antonio Di Natale (Udinese), Panagiotis Kone (Bologna), Daniel Luduena (Pachuca) en Juan Manuel Olivera (Nautica) werden eerder al uitgeschakeld in de strijd om de prijs. Vorig jaar won Miroslav Stoch (ex-Twente, toen Fenerbahçe en inmiddels spelend voor het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens) de Puskás Award.

Bekijk hieronder de doelpunten van Ibrahimovic, Neymar en Matic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.