FIFA: 'Zlatan maakt geen kans op Puskas Award 2012'

Ondanks massale verzoeken van voetballiefhebbers over de hele wereld zal de FIFA het weergaloze doelpunt dat Zlatan Ibrahimovic woensdagavond tegen Engeland maakte niet toevoegen aan de lijst van genomineerde goals voor de Puskas Award 2012.

FIFA: 'Zlatan maakt geen kans op Puskas Award 2012'

Dat heeft een vertegenwoordiger van de wereldvoetbalbond aan Voetbal International laten weten. De FIFA maakte begin deze week de tien kandidaten bekend die kans maken op de prijs voor het mooiste doelpunt van dit kalenderjaar.

Via de website van de wereldvoetbalbond kunnen voetballiefhebbers tot 29 november hun stem uitbrengen op de meest gedenkwaardige treffers van 2012.

Aangezien de internetstemming woensdagmiddag om 15.00 uur officieel van start ging en er al een groot aantal stemmen op de doelpunten zijn uitgebracht wil de zogenaamde select committee van de FIFA geen wijzigingen aanbrengen in de lijst van genomineerden, zo liet het hoofd van de media-afdeling van de bond weten.

'De selectiecommissie behoudt zich wel het recht voor het uitzonderlijke doelpunt van Ibrahimovic te nomineren voor de verkiezing van de Puskas Award van volgend jaar', aldus de FIFA. De kans is dus groot dat de waanzinnige omhaal (zie de beelden onder gerelateerd nieuws) van de Zweedse international - gemaakt in 2012 - bij wijze van uitzondering wordt opgenomen in de lijst van mooiste doelpunten van 2013. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's