Stoch ontvangt Puskás Award voor het mooiste doelpunt

Miroslav Stoch heeft uit handen van voormalig Colombiaans international Carlos Valderrama de Puskás Award in ontvangst genomen. De Slowaakse vleugelspits van Fenerbahçe troefde daarmee Radamel Falcao en Neymar af.

Stoch ontvangt Puskás Award voor het mooiste doelpunt

Stoch (ex-FC Twente) scoorde namens Fenerbahçe op schitterende wijze tegen Gençlerbirligi, door de bal vanuit een corner in één keer in het doel te volleren. Titelverdediger Neymar was dankzij een schitterende solo eveneens in de race, maar moest genoegen nemen met een derde plaats. Falcao werd tweede.

Overigens was de omhaal van Zlatan Ibrahimovic in het vriendschappelijke duel met Engeland (14 november jl.) niet opgenomen in de lijst van potentiële winnaars. De Zweed scoorde na de door de FIFA ingestelde deadline en de wereldvoetbalbond was niet te bewegen tot een versoepeling daarvan.

Neymar werd met dit doelpunt vorig jaar de winnaar. In 2009 was Cristiano Ronaldo de eerste die de eervolle vermelding achter zijn naam kreeg, een jaar later gevolgd door Hamit Altintop. Bekijk onderstaand, door op de naam van de speler te drukken, de treffers van de drie spelers die op het podium van de Puskás-award 2012 eindigden.

Speler Wedstrijd
1. Miroslav Stoch Fenerbahçe -Gençlerbirligi
2. Radamel Falcao América de Cali - Atlético Madrid
3. Neymar Santos - Internacional

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's