Newcastle velt vonnis over Sheffield United met Premier League-record

Reacties

Newcastle United heeft zaterdagmiddag optimaal geprofiteerd van de misstap van Manchester United. Hekkensluiter Sheffield United was opnieuw geen partij voor de ploeg van Eddie Howe en degradeert door de pijnlijke nederlaag naar het Championship.

Newcastle velt vonnis over Sheffield United met Premier League-record
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
5 - 1
Sheffield United
Sheffield United

Newcastle won in september al met 0-8 van The Blades, een recordnederlaag voor de ploeg die afgelopen seizoen nog naar de Premier League promoveerde. Ruim een half jaar later vestigden The Magpies opnieuw een record door die productie over twee duels nog verder op te voeren. Nooit eerder scoorde een ploeg in de Premier League gecombineerd over het uit- en thuisduel zo vaak tegen een tegenstander: dertien keer. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even had het vooraf al zo goed als gedegradeerde Sheffield nog hoop op een stunt. Na vijf minuten kopte Anel Ahmedhodzic al raak uit een voorzet van Gustavo Hamer. De eerste zege sinds 10 februari en de vierde van het seizoen zat er echter niet in. Alexander Isak trok de stand twintig minuten later na een pass van Jacob Murphy gelijk met een diagonaal schot, zijn negende goal in zijn laatste zeven wedstrijden in St. James' Park.

Mede dankzij die productiviteit van Isak verloor Newcastle niet in de laatste zes thuisduels in de Premier League en scoorde het achttien keer (!). Tegen Sheffield kwamen daar nog vijf goals bij. Bruno Guimarães kopte al vallend raak uit een vrije trap van Anthony Gordon, zeven minuten later benutte Isak een strafschop. Een ongelukkige eigen goal van Ben Osborn maakte de dramatische fase van elf minuten voor Sheffield compleet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee was de gifbeker voor de ten dode opgeschreven ploeg van Chris Wilder nog niet compleet, want Callum Wilson tilde de totaalscore voor Newcastle over twee duels naar dertien goals na een fraaie actie van Harvey Barnes. Daardoor heeft Sheffield dit seizoen nu 97 goals (!) geïncasseerd in de Premier League, met nog drie duels te gaan. Newcastle op zijn beurt blijft volop in de race voor Europees voetbal en hijgt United in de nek.

Lees hier hoe Manchester United punten verspeelde tegen Burnley.

Overige uitslagen


Za 27 apr.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Sheffield United
Meer over Sheffield United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.