Kans voor Neymar op unieke prolongatie Puskás Award

Wereldvoetbalbond FIFA heeft bekend gemaakt uit welke tien treffers de mooiste goal van het jaar 2012 gekozen gaat worden. Opvallend is dat de Braziliaan Neymar de uitverkiezing van het mooiste doelpunt, oftewel de Puskás Award, voor het tweede jaar achtereen op zijn naam kan schrijven.

Kans voor Neymar op unieke prolongatie Puskás Award

De Turkse club Fenerbahçe sleepte twee nominaties in de wacht. Eén keer dankzij voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch (tegen Gençlerbirligi) en één keer door het doelpunt van zijn ploeggenoot Moussa Sow (tegen Galatasaray).

Wie de genomineerde treffer van Gaston Maella bekijkt, denkt misschien terug aan Rafael van der Vaart. Maella scoorde voor zijn Boliviaanse ploeg Nacional Potosi zoals Rafael van der Vaart dat ooit voor Ajax tegen Feyenoord deed. Terwijl hij naar voren viel, werkte Maella met zijn hak vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal het doel van tegenstander The Strongest in.

MessiOok een van de vele doelpunten van Lionel Messi is terug te vinden tussen de nominaties voor de prijs, uitgereikt door de FIFA. In duel met de eeuwige rivaal Brazilië maakte hij een handvol minuten voor het eindsignaal van het vriendschappelijke treffen de 4-3.

Radamel Falcao, die de laatste tijd regelmatig in één adem met Messi en Cristiano Ronaldo wordt genoemd, is ook genomineerd met zijn doelpunt voor Atlético Madrid tegen América de Cali.

De andere genomineerden zijn Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Olivia Jimenez (Mexico, vrouwenvoetbal), Emmanuel Agyemang-Badu (Ghana), Eric Hassli (Vancouver) en dus Neymar (Santos). Laatstgenoemde trof tegen Internacional op zeer fraaie wijze doel.

De verkiezing moet uiteindelijk de opvolger van de Braziliaan Neymar opleveren met de aantekening dat hij ook zelf weer in aanmerking komt. Neymar werd met dit doelpunt vorig jaar de winnaar. In 2009 was Cristiano Ronaldo de eerste die de eervolle vermelding achter zijn naam kreeg, een jaar later gevolgd door Hamit Altintop. Bekijk onderstaand, door op de naam van de speler te drukken, de verschillende treffers.

Speler Wedstrijd
1. Hatem Ben Arfa Newcastle United - Bolton Wanderers
2. Gaston Maella Nacional Potosi - The Strongest
3. Radamel Falcao América de Cali - Atlético Madrid
4. Olivia Jimenez Mexico - Zwitersland
5. Lionel Messi Argentinië - Brazilië
6. Moussa Sow Fenerbahçe - Galatasaray
7. Miroslav Stoch Fenerbahçe -Gençlerbirligi
8. Emmanuel Agyemang-Badu Ghana - Guinee
9. Eric Hassli Vancouver Whitecaps - Toronto FC
10. Neymar Santos - Internacional

hier


Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's