Falcao, Neymar en Stoch in de race voor Puskás Award

Wereldvoetbalbond FIFA heeft bekend gemaakt uit welke drie treffers de mooiste goal van het jaar 2012 gekozen gaat worden. De Braziliaan Neymar maakt nog altijd kans om de Puskás Award, de uitverkiezing van het mooiste doelpunt, voor het tweede jaar achtereen op zijn naam te schrijven.

Falcao, Neymar en Stoch in de race voor Puskás Award

Ook voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch bleef in de race. De Slowaakse buitenspeler scoorde namens Fenerbahçe op schitterende wijze tegen Gençlerbirligi. Radamel Falcao is ook genomineerd met zijn doelpunt voor Atlético Madrid tegen América de Cali.

Het doelpunt van Lionel Messi tegen aartsrivaal Brazilië overleefde de laatste nominatieronde niet. De andere spelers die nog wel bij de toptien hoorden maar nu afvielen zijn Gaston Maella (Bolivia), Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Olivia Jimenez (Mexico, vrouwenvoetbal), Emmanuel Agyemang-Badu (Ghana) en Eric Hassli (Vancouver Whitecaps).

De verkiezing moet uiteindelijk de opvolger van de Braziliaan Neymar opleveren met de aantekening dat hijzelf dus ook weer in aanmerking komt. Neymar werd met dit doelpunt vorig jaar de winnaar. In 2009 was Cristiano Ronaldo de eerste die de eervolle vermelding achter zijn naam kreeg, een jaar later gevolgd door Hamit Altintop.

Overigens was de omhaal van Zlatan Ibrahimovic in het vriendschappelijke duel met Engeland (14 november jl.) niet opgenomen in de lijst van potentiële winnaars. De Zweed scoorde na de door de FIFA ingestelde deadline en de wereldvoetbalbond was niet te bewegen tot een versoepeling daarvan. Bekijk onderstaand, door op de naam van de speler te drukken, de verschillende treffers.

Speler Wedstrijd
1. Radamel Falcao América de Cali - Atlético Madrid
2. Miroslav Stoch Fenerbahçe -Gençlerbirligi
3. Neymar Santos - Internacional

hier


Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's