Montolivo hekelt Seedorf, Ajax in Oostenrijk en Rakitic

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Montolivo hekelt Seedorf, Ajax in Oostenrijk en Rakitic

'Het ontslag van Seedorf is goed voor AC Milan'
• Dat zegt Riccardo Montolivo in de Italiaanse media. Volgens de middenvelder van Italië en Milan was er weinig harmonie toen Clarence Seedorf trainer in Milaan was. De Nederlander werd een half jaar na zijn aanstelling ontslagen. Filippo Inzaghi is de opvolger van Seedorf.

Tobias Sana, Riechedly Bazoer, Mitchel Dijks kijken hun ogen uit in Oostenrijk tijdens een groepsactiviteit. Ajax is daar op trainingskamp.
Tobias Sana, Riechedly Bazoer, Mitchel Dijks kijken hun ogen uit in Oostenrijk tijdens een groepsactiviteit. Ajax is daar op trainingskamp.

'We kennen allemaal het succes van Cruijff en Guardiola. Dat is niet te vergeten'
Ivan Rakitic - de kersverse aankoop van Barcelona - is lyrisch over Pep Guardiola en Johan Cruijff, twee grootheden van de Catalaanse topclub. 'Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van Barcelona. Misschien heb ik wel hetzelfde succes als Guardiola', aldus de Kroatische middenvelder.

• We hebben het met z'n allen flink verbruid in Mexico. Nadat Oranje in de achtste finale van het WK met 2-1 had gewonnen van de Mexicanen, verscheen er in het Midden-Amerikaanse land het volgende protestlied. Een korte samenvatting: wij zijn allemaal klote-Hollanders, toneelspeler Arjen Robben voorop, en we kunnen niet winnen zonder vals te spelen. Voorlopig maar even niet op vakantie naar Mexico dus. Of in elk geval verzwijgen dat we uit Nederland komen...

• De Deense oud-keeper Peter Schmeichel is niet te beroerd Nederland nóg een WK-trauma aan te praten. Hij voorspelt op Twitter dat Oranje de finale gaat spelen tegen Duitsland, maar dat zich vervolgens eenzelfde scenario als in 1974 ontvouwt. De winnende 2-1 van de Duitsers? Die komt deze keer niet van Gerd Müller maar van Thomas Müller (géén familie), denkt Schmeichel.

• Gelukkig hebben ze er bij Manchester United, de voormalige club van Schmeichel én de toekomstige werkgever van onze bondscoach Louis van Gaal, iets meer vertrouwen in. Daar stemde net iets meer van de supporters op Nederland. Laten we hopen dat zij gelijk krijgen, en niet Schmeichel.

'De straf voor Luis Suarez is barbaars. Er zijn op dit moment continu mensen bezig ervoor te zorgen dat zijn schorsing gereduceerd wordt'
• Het hoofd van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL, Eugenio Figueredo, is het bepaald niet eens met de megaschorsing voor de Uruguayaanse spits.

'De straf voor Luis Suarez is terecht. De FIFA heeft goed en correct gehandeld, want op deze manier maken ze duidelijk waar de grens ligt'
• Aan de andere heeft de Braziliaanse legende Pelé wat meer begrip voor de FIFA.

• Even voorstellen: de man op de foto rechts is Paddy Kenny, doelman van Leeds United. De 36-jarige Engelsman is aan de kant gezet bij de club uit het Engelse Championship, het tweede profniveau. We horen u denken: Niet gek ook, als je zo op de eerste training van het nieuwe seizoen verschijnt. Daar heeft u gelijk in, maar zijn duidelijk zichtbare overgewicht is niet de reden voor het feit dat hij niet mee hoeft op trainingskamp naar Italië en waarschijnlijk helemáál niet meer terugkeert . De eigenaar van Leeds United, Massimo Cellino, heeft namelijk tegen trainer Dave Hockaday gezegd dat hij geen gebruik meer mag maken van Kenny omdat de doelman is geboren op 17 mei. En 17 is nu eenmaal Cellino's ongeluksgetal. Zo liet de voormalige eigenaar van Cagliari al eens stoelnummer 17 uit de dug-out van de Italiaanse club verwijderen en draagt in Leeds dit seizoen niemand rugnummer 17. Zonde voor Kenny, want hij kan wel wat lichaamsbeweging gebruiken, denken we.

• Erwin Koeman verzocht in zijn tijd als trainer van RKC Waalwijk al eens werkgevers in de regio hun personeel vrij te geven, zodat ze een nacompetitieduel van hun favoriete club konden bijwonen. Bondscoach Jürgen Klinsmann van de Verenigde Staten deed hetzelfde voorafgaand aan het laatste WK-groepsduel met Duitsland. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft besloten niet af te wachten of trainer José Pékerman het voorbeeld volgt. Het staatshoofd heeft alle ambtenaren in het land vrijdag (als Colombia het in de kwartfinale van het WK opneemt tegen Brazilië) een halve dag vrij gegeven.

• De problemen van Ghana tijdens het WK blijven maar voortsudderen. Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng werden voor onbepaalde tijd geschorst vanwege hun wangedrag, maar ook Michael Essien blijkt zich niet helemaal goed te hebben gedragen. 'Ik werd door mijn staf op de hoogte gebracht van het feit dat Essien niet wilde  warmlopen voor het duel met Portugal', luidt de verklaring van bondscoach Kwesi Appiah. 'Ik heb daar rapport van opgemaakt voor de bond.' Mogelijk krijgt ook de middenvelder dus nog een straf. En alsof het nog niet genoeg is: er zijn foto's uitgelekt van een bij het gezamenlijke eten als een schoorsteen rokende Muntari… Het was gezellig…

Barack Obama is trots op de prestatie van de Amerikaanse WK-ploeg. Dat vertelde hij in een gesprek met Clint Dempsey en Tim Howard, de doelman die sinds kort door het leven gaat als Minister van Defensie vanwege zijn fantastische optreden tegen België in de achtste finale. Grappig genoeg droeg de échte minister van Defensie daaraan bij met de bovenstaande tweet. Bovendien werd zijn Wikipedia-pagina zelfs veranderd en Howard, weliswaar maar voor eventjes, aangesteld als minister onder Obama.

• In het kader van hysterisch commentaar bij het WK een nieuwe aflevering: ditmaal Argentinië.

• Een waar heldenonthaal voor de Algerijnse voetballers, die indruk maakten op het WK in Brazilië maar in de achtste finale werden uitgeschakeld door Duitsland. Op een bus werden zij in Algiers rondgereden, onder toeziend oog van duizenden razend enthousiaste fans.

• Nog maar eens  een land waar het rommelt sinds het WK: Rusland. De bizar veel verdienende bondscoach Fabio Capello ligt namelijk onder vuur bij de politiek in het immense land. Die eist dat de Italiaan, die bijna negen miljoen euro toucheert per jaar, uitleg komt geven over de slechte prestaties in Brazilië. Er werd zelfs opgeroepen tot het inleveren van de helft van zijn salaris. 'Capello is een dief', luidde het. Slecht nieuws voor de politici: de coach wil aanblijven tot en met het WK van 2018 in Rusland.

'Ik hou van teamspelers, bij Neymar draait het alleen maar om goals maken. Ik zou hem nog niet eens gratis naar Fulham halen.'
• Was getekend, Felix Magath, de Duitse trainer van Fulham. (ZDF)

• Fans gaan ver tijdens het WK. Bekijk hier hoe je binnen een paar uurtjes Lionel Messi op je achterhoofd kunt hebben staan.

• Tot slot nog maar eens een land waar ophef is door een slecht WK-optreden: Italië. Mario Balotelli werd aangewezen als grote stoorzender in de selectie, maar er is nóg een Italiaan die met wangedrag zou hebben bijgedragen aan een slechte sfeer. Sport Mediaset  heeft de beheerder van het complex waar de Italianen verbleven geïnterviewd. Hij kwam met rake teksten. 'Iedereen in de staf was het erover eens dat er geen goede WK-spirit was', verklaarde de man. 'Balotelli en Antonio Cassano waren afgezonderd. Cassano was losgeslagen. De schoonmaakster ging zijn kamer binnen en  hij schold haar helemaal stijf. Die man is niet goed bij zijn hoofd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.